Героїчно загинув у боях за Соледар: як у Києві прощалися з Віктором Ониськом – сюжет (Відео)

На церемонію прощання прийшли рідні, побратими та просто небайдужі люди

У столиці попрощалися з режисером монтажу та військовослужбовцем Віктором Ониськом. Чоловік працював над найвідомішими українськими кінофільмами, а в перші дні великої війни пішов захищати рідну землю від російських загарбників. Побував у найгарячіших точках – визволяв Херсон та героїчно загинув у боях за Соледар. Без батька залишилася 9-річна донька. 

Під звуки військового оркестру прощаються з бійцем Віктором Ониськом. До війни чоловік працював режисером монтажу таких фільмів, як “Захар Беркут”, “Віддана” і “Сторожова застава”. Коли почалася велика війна, Віктор пішов добровольцем захищати Україну. Сергій – побратим загиблого бійця. Разом вони зайшли у визволений Херсон, а далі поїхали на Донеччину. Вже там, під час оборони Соледара, командир стрілецького взводу Віктор Онисько героїчно загинув.

“Від просто потужного артилерійського, великокаліберного снаряду, який вибухає поруч, не виживає нічого фактично. Стіни падають і людські органи цього також просто можуть не витримувати. Не те, що не можуть, вони просто не витримують”, – каже побратим Віктора Ониська Сергій.

Це велика втрата для українського кіно, каже кінопродюсерка Дар’я Бассель. Ще 23 лютого разом із Віктором вони працювали над новим драматичним фільмом. А вже наступного дня чоловік вирішив захищати батьківщину. І вся творча команда чекала на його повернення.

“Він сказав дуже чітко, що він не бачить, поки йде війна, себе в кіно, що це зараз не головне і займатися цим немає сенсу, має сенс боротися за нашу свободу”, – наголосила продюсерка Дар’я Бассель.

На прощання прийшли рідні, побратими та просто небайдужі люди. У руках синьо-жовті квіти, а на очах сльози. Однокласник загиблого Володимир Лисенков сидів із Віктором за однією партою. Каже, що він завжди був лідером.

“Жодного сумніву немає, що він був найкращим у себе в підрозділі. У нього був сталевий характер. Дуже велика втрата для нас всіх”, – запевнив однокласник Віктора Ониська Володимир Лисенков.

Побратим Віктора Ониська Сергій додав: “Серед нас професійних військових абсолютно нікого немає. Всі навчаємося, одне одному допомагаємо. Так само було і з Віктором. Вчилися, навчалися, дивилися, що не знали, шукали, просили допомоги, роз’яснення, пояснення”.

Через рашистів, які підступно почали повномасштабну війну, без батька залишилася 9-річна дівчинка.

Віталій Залевський, Орест Пона, “5 канал”

Читайте такожОчолював “Привидів Києва”: у Бучі попрощаються із загиблим героєм-льотчиком Матюшенком – що про нього відомо 

Дивіться також відео за темою: Їхав відбивати штурм ворога: на Київщині попрощалися з військовослужбовцем Олександром Савченком

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *