Геть “русскій мір” з українських лавр: з’явилась петиція на сайті президента

Менш ніж за добу заклик підтримали понад 10 тис. українців

Розірвати договір оренди з так званою “Українською православною церквою московського патріархату” і повернути Києво-Печерську, Свято-Успенську Почаївську та Святогірську лаври до державної власності, а також негайно заборонити рпц на території України – закликає петиція до президента Володимира Зеленського.

Документ був зареєстрований народним депутатом Олексієм Гончаренком на сайті офіційного інтернет-представництва глави держави.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

У петиції президента Зеленського просять підтримати законопроєкт №8221, який передбачає заборону діяльності рпц та всіх релігійних установ, які їй підпорядковуються. У цьому ж документі передбачається дострокове припинення всіх документів оренди, найму чи лізингу всіх будівель, до яких має доступ рпц і підпорядковані їй структури.

“Досить терпіти “русский мир” як в парламенті, так і в церкві. Саме тому закликаємо президента України звернутися до Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути законопроект та повернути історичні пам’ятки у власність України. Підпишіть петицію”, – наголосив автор.

На момент публікаціє заклик лише за добу підтримали більше як 10 тис. українців. Законопроєкт №8221 вже подали до парламенту члени фракції “Європейська Солідарність”, ініціатором виступив народний депутат Микола Княжицький.

Нагадаємо, напередодні СБУ завітала з обшуком до Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП – там знайшли методички з москви, російські паспорти та посвідчення окупантів. Крім того, як повідомили одразу кілька ЗМІ, тоді ж секретаря єпархії Московського патріархату заскочили в келії з оголеним хлопцем із місцевого хору.

Дивіться також відео: Піп УПЦ МП оформив храм на тещу та дружину. Не дає вірянам перейти до ПЦУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *