Голова “Енергоатома” повідомив, коли українські АЕС поновлять свою роботу (Відео)

На сьогодні половина атомної генерації України вже працює

Українські атомні електростанції повноцінно поновлять свою роботу до наступного тижня. Про це в етері марафону “Незламна країна” на “5 каналі” повідомив керівник “Енергоатома” Петро Котін.

Він відзначив, що більш як половина підстанцій уже працюють, а за 2-3 дні компанія вийде на той режим роботи, що був до масованого ракетного обстрілу 23 листопада.

“Пошкодження були такі великі, що фактично у нас одночасно відключились усі енергоблоки, і вся повністю генерація наших трьох станцій. Усі відключились аварійним захистом і за 40 років історії української атомної генерації такого ніколи не було. Аварійний захист – це фактично останній захист реакторної установки. Це найсерйозніший захист цієї реакторної установки. На сьогодні половина нашої генерації вже працює. Зараз ми постійно додаємо. Сьогодні і в наступні 2-3 дні ми вийдемо на той рівень, який був до цього ракетного обстрілу”, – розповів Котін.

Нагадаємо, 23 листопада ракетний обстріл російськими окупантами призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій більшості теплових та гідроелектростанцій. 

Читайте також: Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС відключені від системи, ЗАЕС у режимі повного блекауту.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *