Голова КНР відреагував на візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Посол КНР у США Цинь Ган також заявив, що Китай розгніваний візитом Пелосі

Голова КНР Сі Цзіньпін особисто прокоментував візит спікера Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань. Про це пише УНІАН із посиланням на китайські ЗМІ.

“Візит Пелосі на Тайвань є ще однією демонстрацією нецивілізованої кампанії імперіалістів. Ми продовжуємо дивитися на світ широко розкритими очима, щоб не пропустити жодної провокації з боку американських реакціонерів”, мовиться в заяві голови КНР.

Також телебачення Китаю показало кадри початку навчань армії КНР біля Тайваню.

Як відомо, посол КНР у США Цинь Ган також заявив, що Китай розгніваний візитом Пелосі. 

“Ми збираємося вжити всіх можливих заходів для відповіді і захисту нашого суверенітету і територіальної цілісності, і наша відповідь буде дуже твердою, сильною і потужною”, сказав китайський посол.

Дипломат зазначив, що Пелосі представляє вищий ешелон американської влади, тому її візит на Тайвань не може сприйматися як пересічна подія.

Як повідомляв 5.UA, літак Пелосі приземлився в аеропорту Тайваню

Читайте також: Пояснюємо простими словами: чому виник конфлікт між Китаєм і США через візит Пелосі до Тайваню

29 липня президенти США та Китаю – Джо Байден і Сі Цзіньпін, провели двогодинні телефонні переговори щодо чутливих питань.

27 липня стало відомо, що Китай та США нарощують свою військову силу навколо Тайванської протоки на тлі зростаючої напруги в регіоні.

Тим часом посол ЄС у Китаї Хорхе Толедо заявив, що ЄС розробляє санкції проти Китаю, які в разі вторгнення на Тайвань будуть жорсткішими, ніж проти росії.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *