Голова комітету оборони Бундестагу закликала Шольца передати Україні танки Leopard

Штрак-Ціммерман наголосила, що німецький уряд має завжди відгукуватися на українські заклики і розробити план передачі зброї Києву на кілька місяців уперед

Голова комітету оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн звернулася канцлера Олафа Шольца із закликом передати Україні танки Leopard. Вона розкритикувала його за те, що зволікає з таким важливим рішенням і вигадує виправдання. Про це повідомляє “5 канал”.

Політикиня наголосила: той, хто побоюється реакції росії, стає на бік агресора, а не жертви. Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн вважає, що німецький уряд має завжди відгукуватися на українські заклики і розробити план передачі зброї Києву на кілька місяців уперед. 

Берлін відмовляється надавати Україні танки “Леопард” і БМП “Мардер”, допоки цього не зроблять інші партнери. Попри це, понад чверть зброї, яку експортувала Німеччина 2022 року, передали саме Україні. Йдеться про озброєння вартістю більш як 2 мільярди євро, повідомляє видання “Дер Шпіґель”. 

У переліку, зокрема, важка зброя – 30 зенітних самохідних установок Gepard, 14 САУ Panzerhaubitze, п’ять ракетних систем Mars II – аналогічні американським HIMARS – та найновітніша система ППО у світі – німецький комплекс IRIS-T. Це найбільша кількість оборонних поставок, яку Україна коли-небудь отримувала від Німеччини. 

Після повномасштабного вторгнення росії Берлін скасував заборону на постачання зброї в зони бойових дій, яка існувала десятиліттями. Всього ж за 2022-й Німеччина експортувала озброєння на понад 8 мільярдів євро, що майже дорівнює торішньому рекорду. 

Нагадаємо, у Бундестазі підтвердили, що США підтримають рішення Німеччини передати Україні танки

Нагадаємо, раніше Німеччина оголосила про нову військову допомогу Україні: до неї увійшли 18 самохідних гаубиць RCH 155 та 80 пікапів. 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

У США погодили оборонний бюджет-2023 – на допомогу Україні заклали щонайменше $800 млн.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *