Голова “Укренерго” пояснив, чому при відключеннях світла не завжди дотримуються графіків (Відео)

У найближчий час може змінитися час, на який відключатимуть електроенергію

Коли виникає необхідність збалансувати енергосистему та якомога швидше зменшити споживання електроенергії – обленерго обирають енерговузли з найбільшим споживанням і через це не завжди виходить дотримуватися графіків відключення світла.

Про це розповів голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в інтерв’ю “РБК-Україна“.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він уточнив, що переліки споживачів, яких відключають – складаються операторами розподільчих мереж (обленерго). А застосування графіків пов’язано з конкретною ситуацією, яка склалася в енергосистемі у певний момент.

І коли головний Диспетчерський центр “Укренерго” дає команду на обмеження споживачів –завданням обленерго є якнайшвидше виконати її.

“Щоб зробити це швидко, іноді просто обирають енерговузли з найбільшим споживанням, в яких можна швидше відключити необхідний обсяг навантаження і збалансувати енергосистему. Так простіше і швидше. Тому буває, що при графіках аварійних відключень не зовсім рівномірно розподіляється відключення споживачів”, – зазначив Кудрицький.

Також він зауважив, що найближчим час може змінитися час, на який відключатимуть світло у певних споживачів. Оператор планує провести аналіз ефективності графіків та виправити “сильні перекоси в розподілі тягаря відключень між споживачами” – якщо такі будуть виявлені.

“Якщо ми знайдемо випадки, коли одних і тих самих споживачів відключали на тривалий період, а інші не були залучені до цього процесу, то зможемо зменшити середню тривалість відключень за рахунок того, що розподілимо їх між споживачами більш рівномірно”, – додав менеджер.

Нагадаємо, сьогодні зранку в “Укренерго” попередили про відключення світла в Києві та семи областях.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *