Голові Рахункової палати обрали запобіжний захід – САП (Відео)

Це рішення буде дійсним до 27 грудня 2022 року

Голові Рахункової палати, екснардепові Валерію Пацкану 27 жовтня обрали запобіжний захід за підозрою в незаконному отриманні 117 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці. Про це стало відомо з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

“Так, суд застосував до особи запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 49 620 гривень. Зауважимо, що це максимально можливий розмір застави для злочину, у якому підозрюється колишній народний депутат”, – повідомили в прокуратурі.

Також посадовця зобов’язали прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у справі.

Це рішення буде дійсним до 27 грудня 2022 року.

“У межах досудового розслідування встановлено, що народний обранець з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, незважаючи на наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. гривень”, – нагадали в САП.

Дії колишнього нардепа кваліфіковані за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди).

Читайте також: У НАБУ оголосили підозру голові НБУ Кирилу Шевченку

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *