Греція розглядає можливість передати Україні комплекси ППО С-300: що відомо

Про це повідомляє ProNews з посиланням на заяву очільника МО Греції країни Нікоса Панайотопулоса під час різдвяної зустрічі в міністерстві національної оборони. 

"Якщо США встановлять на острові систему Patriot, після її інтеграції – зв’язку з національною системою протиповітряної оборони ми зможемо відправити С-300. Той самий процес стосується будь-якої іншої системи протиповітряної оборони російського походження, яку США, можливо, захочуть відправити в Україну", –  сказав він.

Панайотопулос наголосив, що йдеться не про закупівлю, а про установку, а це означає, що система Patriot буде під контролем американців.

Таким чином, уряд Греції не відкидає можливості передачі ЗСУ не лише С-300, а й комплексів "Тор-М1", а також "Оса". Така сама процедура стосується будь-якої іншої системи ППО російського походження, додав міністр.

13 грудня троє чиновники США повідомили, що адміністрація Байдена завершує плани щодо відправлення системи протиракетної оборони Patriot в Україну, про що може бути оголошено вже цього тижня. Нині очікується схвалення плану від міністра оборони Ллойда Остіна, перш ніж він буде відправлений на підпис президенту США Джо Байдену. 

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/gretsiya-rozglyadae-mozhlivist-peredati-ukraini-kompleksi-ppo-s-300-shcho-vidomo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *