“Дві мої колишні дівчини воюють”: Валерій Маркус про роль жінки в армії (Відео)

Армієць ЗСУ говорить, що коли почалася війна у 2014 році, роль жінок в армії змінилася

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та армієць ЗСУ, головний сержант 47-го штурмового полку Валерій Маркус обговорили роль жінки в армії.

“Жінка в армії до 2014 року і жінка в армії після 2014 року – це категорично різні категорії. Це як сержант в армії радянській до нульових і тепер. Оце абсолютно різні речі, які навіть немає сенсу порівнювати”, – зауважує Маркус.

“Бо коли я служив, це 2010-2012 рік, то ці паняночки просто приходили в казарму, пили чайок, і ще до кінця службового дня, який у нас ніколи не закінчувався, вони ж о 2-4-й годині дня вже йшли додому. У них закінчився чай. Все, вони свою роботу виконали. Вони не їздили на стрільби, вони нічого не навчалися, не вміли, вони були чиїмось дружинами, цього було достатньо для служби. Роботу вони свою не виконували, але посади займали. І через їхню відсутність, їхні функціональні обов’язки мали виконувати інші солдати. То запитання поставало, а нащо ви такі красиві взагалі треба? По-перше, оці паняночки на фронт не поїхали, ніхто, а це медики, зв’язківці, вони всі залишилися у військових частинах. Вже такий був негативний момент від їхньої присутності в армії”, – говорить армієць.

Маркус каже, що коли почалася війна у 2014 році, все змінилося.

“З’явилося дуже багато дівчат, які прийшли в армію саме воювати. Більшість із них, я так розумію, починали із добровольчих батальйонів. А зараз майже всі служать у ЗСУ. Дві мої колишні дівчини зараз служать-воюють. І в нас у полку дівчат-чемпіонок Європи по різних єдиноборствах, мабуть, назбирається ціле бойове відділення. У нас десь три-чотири чемпіонки Європи. Там дуже достойні дівчата. І подивимося, як вони вчитимуться саме військової справи. Від того, що вони жінки, їм ніякої знижки не буде, тому є вірогідність, що вони ще відсіються. Але поки що мене все дуже радує”, – констатує головний сержант 47-го полку.

Маркус також зауважив, що коли до нього на співбесіду сідає потенційний боєць, то він не дивиться на те, чоловік це чи жінка, а дивиться на фізичні, розумові і моральні якості.

“У нас у полку жінок багато. Жінки займають посади, в основному, стрільці, санітари, але є і інструктори, а загалом різні”, – підсумовує Маркус.

Дивіться повне інтерв’ю з армійцем ЗСУ, головним сержантом 47-го штурмового полку Валерієм Маркусом:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *