День Харкова розпочався з ворожого обстрілу: яка ситуація в місті – включення (Відео)

Упродовж ночі рашисти не били по місту

У Харкові посилили заходи безпеки, очікують активізації роботи ДРГ. Сьогодні, окрім Дня Прапора, Харків святкує День міста. Напередодні правоохоронці посилили роботу. Також у місті змінено час комендантської години. Сьогодні він розпочнеться о сьомій вечора і триватиме до ранку 25 серпня. День Незалежності харків’яни проведуть удома. Яка ситуація зараз у місті – знає кореспондентка “5 каналу” Оксана Нечепоренко. 

У цю ніч харків’яни мали можливість поспати. Ракетних ударів по Харкову зафіксовано не було. Утім уже о 6-й ранку росіяни з реактивних систем залпового вогню обстріляли один з районів міста. Влучили у приватний будинок. На щастя – обійшлося без жертв.

Сьогодні Харків окрім Дня Прапора святкує і День міста. Саме 23 серпня вважають днем визволення міста від нацистів. 

Аби зменшити втрати серед мирного населення, в Харкові на святкові дні посилено заходи безпеки. Там готуються не лише до ракетних ударів, а й терористичних атак та диверсій. По місту проводяться фільтраційні заходи. 

“Ми посилили деякі напрямки. Деякі центральні вулиці у місті на цей час обладнані додатковими постами як поліції, так і СБУ так і інших правоохоронних органів. Фільтрація проводиться з метою виявлення ДРГ, а також корегувальників артилерії російських окупантів. Що саме роблять представники правоохоронних органів, зокрема поліцейські. Це перевірка документів, перевірка осіб, які перебувають у місті. Додаткову увагу звертаємо на осіб, які не так давно прибули до міста”, – наголосив начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко.

Також завершено роботи з розбору завалів на місці гуртожитку. Вночі 18 серпня туди вдарили “Іскандером”. Повністю було зруйновано всю будівлю. 

Рятувальники 4 дні розбирали завали. З-під уламків витягли 19 тіл. Неопізнаними лишаються 8 тіл. Деякі рештки потребуватимуть проведення експертизи для опізнання. 

За словами мешканців сусідніх будинків, з початком війни до гуртожитку поселялися люди з більш небезпечних районів та навіть з сусідніх з Харковом сіл.

Оксана Нечепоренко, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, у Харківській області з понеділка, 22 серпня, зміниться час комендантської години.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *