“Дивлюся до мами, а там вилітає вікно”: наслідки прильоту у селі Копилів на Київщині (Відео)

Ударною хвилею у селі загалом пошкодило 18 будинків

Вранці росіяни поцілили в село Копилів на Київщині. У населеному пункті пошкоджено зо два десятки будинків. Деякі з цих хат люди ще не відновили після окупації села. На щастя, минулося без жертв. Слідами вибуху пройшлася журналістка “5 каналу” Оксана Паращак.

“Прокидаюся ранком, чую вибух. Вибух був настільки сильним, що напевно, все село чуло”, – каже жителька Копилова Вікторія.

Здавалося, що валиться хата – 13-річна Вікторія досі не може оговтатися від найстрашнішого в її житті ранку. О шостій у темному селі спалахнуло потужне полум’я.

“Живлюся до мами, а там вилітає вікно, відкривається вікно, а там вазон на вікні, а він летить у сторону мами, але дякувати богу, шо була тюль і вона захистила. Я заходжу в іншу кімнату, а там склопакети вилітають на бабушку і на сестру”, – згадує жителька Копилова Вікторія.

Школярка у розпачі показує понівечену хату. Ударною хвилею у селі пошкодило 18 будинків. У когось минулося одним вікном, в інших – попереду вдосталь роботи.

російське залізяччя вранці розлетілося селом і пошкодило людям будинки. Цей постраждав найбільше. Поцілило за 50 метрів від хати. Тепер на місці прильоту – глибочезна вирва

“Із гаража стьокла летіли, я думала, шо в хаті, злякалася. На вулицю повилітали напівголі, хто як міг, стало світати, то ми роздивилися, хто кришу латати”, – каже мешканка Копилова.

“Ну я прокинулася від такого великого вибуху, ще й ліжко затрусилося, великий звук же пішов. Я вискочила на це, правда світло було. Я давай дзвонити до сина, кажу шо таке, він каже збивають. Один такий великий і два хлопки слабші. Я отак сюди дивлюсь, лежить шиферини кусок, біля кухні, я ще в хаті замітила вікна повідкривало всі, у всіх кімнатах, вази стояли, розбилися”, – згадує жителька Копилова Людмила.

Злякалася, бо подумала, що на Київщину знову наступають росіяни. Востаннє такий вибух жінка чула у березні, до того як втекла з окупації.

“Літак летів на моїх очах, вертоліт розбився, підбитий, такий вибух. Вибухи чула я за своє життя. Такі люди не мають права жити на землі. Я маю двоє онучків і воно бідне труситься. А скільки дітей таких”, – каже жителька Копилова Людмила.

Аби всередині хати не засипало снігом, люди лагодять оселі від самого ранку. Закладають вікна усім, що є під рукою, аби лише не змерзнути. Дехто таке робить уже вдруге за рік.

Оксана Паращак, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Нагадаємо, під час ракетної атака росіяни поцілили у багатоквартирний будинок в Дніпрі.

Як повідомляв 5.ua, зафіксовано два “прильоти” ворожих ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в Харківській області. 

Нагадаємо, на Миколаївщині, Вінниччині та Одещині працює ППО. На Львівщині працює ППО

Як повідомляв 5.ua, у зв’язку з ракетною загрозою в столиці введені екстрені відключення світла.

Також, три ракетоносії із загальним залпом 20 ракет “Калібр”. Стільки ворожих кораблів зараз перебувають на бойовому чергуванні в Чорному морі. 

Читайте також: Обстріл Харкова та Запоріжжя – які регіони опинилися під російським вогнем вночі

Як повідомляв 5.UA, рашисти атакували об’єкти критичної інфраструктури Києва ракетами

Нагадаємо, що у Київській ОВА пояснили причину ранкових вибухів у столиці

Також у Генштабі опублікували свіжі втрати ворога.

Дивіться також: Чому у Києві НЕ було тривоги?

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *