Для України – $800 млн: Байден підписав оборонний бюджет-2023

В оборонний бюджет закладено більше, ніж пропонував Байден

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет Штатів на 2023 рік із рекордними 858 млрд доларів, де передбачена і військова допомога для України. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на повідомлення Білого Дому.

23 грудня 2022 р. Байден підписав H.R. 7776, “Закон про бюджетні асигнування на потреби національної оборони на 2023 фінансовий рік”. Він “затверджує асигнування на 2023 фінансовий рік, головним чином, на програми Міноборони та військового будівництва, програми національної безпеки Міненергетики та програми розвідки; визначає підвищення базового грошового забезпечення військовослужбовців та інші повноваження, пов’язані зі Збройними силами США; затверджує асигнування Дердепартаменту, Міністерству внутрішньої безпеки, Морській адміністрації, Береговій охороні США, Розвідуправлінню”.

В оборонний бюджет закладено на 45 млрд більше від початкової пропозиції Байдена. Бюджет передбачає підвищення зарплати військовим США, фінансування закупівлі зброї, підтримку Тайваню на фоні загрози з Китаю. А також 800 млн військової підтримки для України для відсічі агресії РФ.

Читайте також: головні результати візиту Зеленського до США.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: виступ Зеленського перед Конгресом США.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *