Дозволяє бійцям одночасно приймати душ, прати та сушити одяг: Порошенко передав на фронт мобільний побутовий комплекс (Відео)

Десантники, оглянувши мобільну лазню, дякують і кажуть – теплий душ і чистий одяг це мрія кожного на передовій

Порошенко привіз у 79-у десантну бригаду, яка воює на східному фронті, мобільний побутовий комплекс. Він дозволяє бійцям одночасно приймати душ, прати та сушити одяг. Вода гріється на твердому паливі дуже швидко – за 20 хвилин до 40 градусів, також є генератор для електроприладів. Такий “вагончик” можна підвезти у зручне для підрозділу місце.

“Це повністю автономний комплекс: сушилки, пральні машини, душові, котел, шампуні, генератор – усе, для комфорту”, – зазначає Петро Порошенко. 

Десантники, оглянувши мобільну лазню, дякують і кажуть – теплий душ і чистий одяг це мрія кожного на передовій: “Вона автономна, працює від автономного генератора. Одночасно можна прати і митися особовому складу. Дуже корисна”. 

“Коли ми розробляли банні комплекси для військових, ми й не думали, який шалений попит буде на них. Воно і зрозуміло, хлопці та дівчата воюють на дуже гарячих напрямках. Іноді душ не бачать тижнями. І це щастя, що під час ротації можуть дозволити собі сходити в місцеву лазню. Але саме цей комплекс наші воїни можуть використовувати прямо неподалік лінії зіткнення”, – розповідає Порошенко.

“У першу чергу – це комфорт. І на цей комфорт у нас вже зібралася черга аж із 14 бригад. Ми вже почали масове виробництво. Сподіваюся, що найближчим часом забезпечимо лазнею ще декілька бригад”, – повідомив п’ятий Президент.

Ще один подарунок для 79-ої бригади – для бойового використання. “Привезли хлопцям артилерійські “броньовані” планшети. Про них багато не скажу – не можна. Але хлопці будуть використовувати їх за прямим призначенням – знищувати ворогів”, – підкреслив Порошенко. 

Перші мобільні лазні, виготовлені коштом Фонду Порошенка та волонтерами ГО “Справа Громад” отримали бійці легендарної 25-ї бригади, яка відзначилась під час контрнаступу на Харківщині і звільняла Ізюм. 

На фронт планують передати не менше десяти подібних комплексів. Як відомо, Фонд Порошенка подвоює суму, зібрану ГО “Справа Громад” для допомоги ЗСУ.

Читайте також: Порошенко привіз особливі подарунки на схід у бригаду артрозвідки.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Порошенко на безпековому форумі у Галіфаксі.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *