“Дорога життя” розмита, евакуацію призупинено, а “Укрпошта” припиняє доставку пенсії – ситуація на Запоріжжі (Відео)

Зараз неподалік міста продовжуються артилерійські дуелі між ЗСУ та окупантами

Усіх, хто так чи інакше буде причетний до проведення фейкового референдуму на Запоріжжі, притягнуть до відповідальності. У цьому переконує Іван Федоров – міський голова Мелітополя. Наголосив, що це стосується і тих містян, які проводять так звані соціальні опитування.

Наразі через погодні умови, рясні зливи, що зараз заливають Запорізьку область, повністю розмита так звана “дорога життя” між Василівкою та Запоріжжям. Тож поки кілька днів евакуація з тимчасово непідконтрольної території проводитися не буде. Жоден транспорт, як ми бачимо, тут просто не зможе проїхати.

Ще одна неприємна новина для жителів непідконтрольних територій, передусім пенсіонерів. Як офіційно інформує генеральний директор “Укрпошти”, компанія припиняє доставку й виплату пенсій на тимчасово окуповані території, зокрема і Запорізької області. Це робиться через значне зростання загрози життю працівникам цієї установи та навмисне блокування окупантами доставки коштів адресатам (фактично, системні пограбування), робити це далі більше немає можливості.

Щодо колаборантів. Всіх, хто буде проводити так званий псевдореферендум, який зараз готує росія на тимчасово окупованих територіях, а також, людей, причасних до його організації буде притягнуто до карної відповідальності. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Очільник міста також наголосив, що це стосується й мелітопольців, які займаються так званими соціальними опитуваннями щодо референдуму. Закон передбачає покарання колабораціоністам – ув’язнення на термін до 12 років із конфіскацією майна. Особливо очільник міста підкреслив відповідальність так званих квартальних та старших під’їздів, які займаються такими опитуваннями.

Водночас попри негоду, яка вирує особливо ночами, жителі Запоріжжя, окрім грому, чули чисельні вибухи. Як повідомляють у ЗОВА – зараз неподалік міста продовжуються артилерійські дуелі між ЗСУ та окупантами.

Також відомо, що на Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли в районах населених пунктів Павлівка, Чарівне та Мала Токмачка.

Мешканці області повідомляють, що вчора було помічено рух орків і техніки в районі Водяного та Кам’янки-Дніпровської. Також із Маріуполя в сторону Запоріжжя фіксують рух великої кількості військової інженерної техніки і живої сили рашистів, заявив радник міського голови Петро Андрющенко, велика кількість техніки – понтонні переправи.

У самому місті продовжують працювати чисельні волонтерські об’єднання, які допомагають нашим хлопцям на передовій. Одне з них, яке має назву “Що ти, дядя”.

“Акцент нашого волонтерського об’єднання “Шо ти, дядя?” насамперед – на допомогу нашим захисникам (військові, рятівники, військові медики, поліцейські). Тобто все, що залежить і стосується оборони міста та області. З початку активної військової агресії ми зорієнтувалися на тому, що треба допомагати з амуніцією, це були бронежилети. Намагалися допомогти з одягом для військових. Зараз більше зосередилися на тому, що потрібне медичне обладнання, медичні аптечки, тобто тактичні аптечки для військових. І звісно працюємо по таких запитах, це нелегко, але намагаємося їх опрацьовувати”, – розповідає волонтерка Ярослава Братусь.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *