До 30 годин без світла та комунікацій: полтавці штурмували “Пункти незламності” – включення (Відео)

Об’єкти критичної інфраструктури працювали за допомогою генераторів

Через відсутність світла мешканці Полтави масово відвідували “Пункти Незламності”. Люди йшли туди зігрітися, підзарядити телефони та зайти в інтернет.

Від 24 до 30 годин у будинках полтавців не було світла, водопостачання та опалення через масований ракетний обстріл росіян 23 листопада. Об’єкти критичної інфраструктури працювали за допомогою генераторів. Так за ніч блекауту бригади екстреної допомоги зробили 500 виїздів на виклики, а полтавські лікарі провели 45 хірургічних втручань.

Населення ж активно відвідувало встановлені “Пункти незламності”. Більшість людей, які приходили, хотіли підзарядити смартфон та павербанки. І для оптимізації, деякі люди приходили навіть зі своїми подовжувачами. Загалом близько дев’яти тисяч людей звернулися до “Пунктів незламності” протягом доби.

Але були й проблеми в організації роботи. Так голова Полтавської ОВА опублікував інтерактивну карту таких наметів. Проте багато людей не могло нею користуватися в умовах нестабільного інтернету й люди просто йшли до станцій ДСНС, обласної чи міської ради. Окрім того, карта не відповідала дійсності – на ній вказані пункти, яких насправді немає або їх ще не було під час відключення світла, тож люди втрачали час і заряд смартфонів.

Сьогодні у Полтаві ситуація стабільна, світло вимикають за графіками віялових відключень, у деяких районах проводять планові та аварійні ремонти водогонів. Також сьогодні тролейбуси не виїхали на маршрути, оскільки транспортне депо так і не отримало живлення. Містом наразі курсують комунальні автобуси та маршрутки.

З 25 листопада навчання у Полтаві та області повністю переходить на онлайн-режим.

Нагадаємо, на випадок зникнення зв’язку, інтернету та електроенергії в Україні почали організовувати “Пункти незламності”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: Вижити в екстремальних умовах – без світла, води, опалення: поради фахівців

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *