Дрони – ефективніші за артилерію та ракети, тому в них треба вкладатися – “Укроборонпром” (Відео)

Дрони по співвідношенню користь надзвичайоно ефективні

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і ветеран АТО, письменник, менеджер проєктів ДК “Укроборонпром” Олег Болдирєв, більш відомий як Мартін Брест, обговорили, що ефективіше – ракети чи дрони.

“Я бачу БПЛА як новітній вид озброєння. Взаглі БПЛА – це новіній вид озброєння. Це не просто літаюча фігня, що  повісив міну, вона десь бахне і щось там  зірве. Це новий вид озбоєння, тому треба до нього системно ставитися”, – говорить Мартін Брест.

І пояснює: “Моя особиста позиція – що зараз наприкінці жовтня 2022 року треба орієнтувати державні фонди, державні кошти і гроші можливих донаторів, які донатять на рівні держави,  тому числі на створення дронів. Тому що я хочу сказати дивну річ, але так і є. Дрони по співвідношенню користь – затрати вони дуже ефективні. Вони ефективніші за артилерію, вони ефективніші за ракети. Чому? Для того, щоб побудувати пушку, спочатку треба побудувати КБ, потім надувати купу всього, наплавити металів, порахувати напруженість металів тощо. Чому ми не робимо свою пушку? Технологій нема. Не знаємо, як робити. Треба витратити купу грошей і купу часу. Роки. Наші люди роблять зараз із різною ефективністю. Я бачу зразки, які можна доопрацьовувати і запускати в серію. Але потрібно в це вкласти, наприклад, 200 мільйонів”. 

Мартін Брест також говорить, що зараз саме час державі вкластися в українських виробників безпілотників, бо інакше ризикуємо залишитися державою, яка постійно закуповує чуже озброєння.  

Дивіться повний випуск інтерв’ю з менеджером проєктів ДК “Укроборонпром” Олегом Болдирєвим:

Як повідомляв 5.UA, 17 жовтня 2022 року “Укроборонпром” анонсував розробку нового українського безпілотника, як відповідь на іранські дрони. В “Укроборонпромі” також зауважили, що безпілотник буде здатний вражати цілі на відстані до 1000 км.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *