Дрони-камікадзе поцілили в резервуари із соняшниковою олією на Миколаївщині: подробиці (Відео)

Більшість іранських дронів збили українські сили ППО

Два десятки дронів-камікадзе атакували Миколаївщину. Більшість із них збили сили протиповітряної оборони. Три самогубці влучили в інфраструктуру та фармацевтичний склад в обласному центрі. Значно пошкоджені складські приміщення аграрного підприємства – зайнялися цистерни із соняшниковою олією. Рятувальники понад годину приборкували полум’я. Більш докладно про наслідки ворожої атаки – у сюжеті журналістки “5 каналу” Наталії Грудової.

Наліт дронів стався вночі. Перші вибухи пролунали  одразу після сигналу повітряної тривоги. Це відео зафільмував житель Миколаєва.  

Ігор чув гучний гуркіт у нічному небі, після якого сталися потужні вибухи. 

“Ця ніч в Миколаєві була досить тривожною. Я особисто навіть в іншому кінці міста відчутно чув сильний вибух. Як потім мені розповів знайомий, ворожі дрони попали по терміналу із зберігання олії”, – розповів мешканець Миколаєва Ігор.

Ворожі дрони поцілили в резервуари із соняшниковою олією. Там утворилися пробоїни, через які почала витікати олія. Від вибуху боєприпасу цистерни зайнялися. Полум’я здіймалося в небо на кілька метрів.  

Вогонь швидко охопив кілька цистерн. Об’єм кожної – 7 із половиною тисяч тон.  Вогонь рятувальники приборкували понад годину. 

“Виникло дві пожежі на об’єктах інфраструктури міста Миколаєва. До ліквідації подій залучили 13 одиниць техніки і 63 працівники особового складу. Пожежу ліквідували на площі 1000 та 800 квадратних метри”, – повідомив старший помічник начальника чергової зміни ОКЦ Володимир Курилов.

З двох десятків дронів над Миколаївщиною більшість збили сили протиповітряної оборони. Відзначилися захисники повітряного командування “Південь”, Національної гвардії та Територіальної оборони.  

“Це цілеспрямована політика російської імперії, як вони вважають, та загарбників, які прийшли на нашу землю. Окрім того, вони намагаються ускладнити продовольчу ситуацію в світі. Це так само їхня політика використання штучного голоду як зброї”, – розповів пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук. 

Після кількох днів тиші родина Ігоря планувала повертатися додому в Миколаїв. Але чергова атака з повітря відклала ці плани. Чоловік бачить дворічного сина Матвійчика по скайпу майже щодня, та дуже розчулений, що дитина далеко від батька.

Оптимізм вселяють Збройні сили України, які на півдні України досягають чималих успіхів у боротьбі із загарбниками. З вірою у перемогу.  

Наталія Грудова, Миколаїв, “5 канал”

Як повідомлялося, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Дивіться відео за темою:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *