Дуда в Києві закликав демонтувати “Північний потік-2” та наголосив на важливості визволення Криму від рашистів (Відео)

Зеленський з польським колегою відкрили “Алею сміливості” біля Верховної Ради

Президент Польщі Анджей Дуда, який сьогодні прибув у Київ, заявив про важливість повного визволення всієї території України від рашистів, включаючи Крим. Про це пише “Європейська правда“. 

“Крим – це Україна. Так, як Гданськ чи Люблін є частиною Польщі, так Крим є і буде частиною України”, – заявив Дуда українською мовою.

Також він зазначив, що через відкрите вторгнення росії в Україну тепер буде неможливо повернутися до звичайного бізнесу з росією.

За словами Дуди, він раніше не був у Криму, утім президент Польщі згадав, як про півострів писав польський поет Адам Міцкевич.

“З 2014 року я почав думати, що мені бракувало такої змоги. Але 2022 року я почав вірити, що побачу український Крим. Я вірю, пане Володимире, що ви мені покажете Крим”, – сказав польський лідер.

Також президент Польщі Анджей Дуда заявив, що газопровід “Північний потік-2” має бути повністю демонтований, адже наразі не можна вести бізнес з країною-агресоркою. 

“Я хотів би нагадати, що “Північний потік-2” почав діяти після захоплення Криму, немає повороту до звичайного бізнесу з росією, немає повороту до таких зв’язків, коли вона воює проти України, окупує її території. Зміна політики на Заході це не просто припинення “Північного потоку-2″, але також цілковита його ліквідація, демонтаж”, – зазначив Дуда.

Під час візиту до Києва Дуда разом з Зеленським взяв участь у відкритті “Алеї справедливості”. Ім’я президента Польщі також буде на цій алеї.

“Ім’я президента Польщі Анджея Дуди завжди нагадуватиме всім про сміливість тих, хто з початку цієї повномасштабної жорстокої війни став на бік добра й захищає цінності, які роблять людей людьми”, – наголосив президент Володимир Зеленський.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/V_Zelenskiy_official/2981″]

Як повідомляв 5.UA, у Києві стартувала Кримська платформа, на яку зібралося понад 60 іноземних учасників

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *