Евакуював поранених: під Бахмутом загинув доброволець ЗСУ з Канади (Відео)

У героя залишилися дружина і маленька донька

У боротьбі за Україну загинув канадський доброволець Джозеф Хільдебранд, який воював проти російських загарбників із червня. Про це пише “Укрінформ” із посиланням на канадські ЗМІ.

За даними джерела, Хільдебранд загинув на початку листопада під час евакуації поранених бійців під Бахмутом – разом із канадцем загинуло дев’ятеро з 12 членів його інтернаціонального підрозділу. Подробиці операції поки невідомі.

Відомо, що 33-річний Джозеф Хільдебранд був фермером у провінції Саскачеван. Він не мав родинних чи інших зв’язків із Україною, однак хотів допомогти українцям. З Канади до нашої держави він вирушив 11 червня. Мав бойовий досвід – раніше два терміни відслужив в Афганістані, у складі канадського контингенту.

У нього залишилися дружина і маленька донька.

Прем’єр-міністр Саскачевану Скот Мое висловив співчуття у зв’язку з загибеллю Хільдебранда: “Ми маємо переконатися, що його смерть не даремна. Канада повинна зробити можливе, аби Україна перемогла росію та постала знову вільною, незалежною та успішною державою”.

Як повідомляється, нині тривають перемовини щодо перевезення праху Хільдебранда в Канаду. Прах розсіють поблизу ферми, за заповітом самого героя.

Читайте також: Воював в Інтернаціональному легіоні: в Україні загинув громадянин США – Держдеп

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *