Ексрадник Меркель назвав “Північний потік-2” найбільшою помилкою її уряду останніх років

Про це Хойсген заявив в інтерв’ю для видання Welt am Sonntag.

“У 2015 році федеральний уряд ухвалив рішення на користь проєкту німецько-російського трубопроводу, тому що після аварії на реакторі у Фукусімі, в Японії, Німеччина хотіла відмовитися від ядерної енергії, а російський газ був найшвидшим та найдешевшим рішенням”, – пояснив він.

Зараз Хойсген визнає, що тоді німецькі політики недооцінили ситуацію, згадуючи зокрема й глузливу реакцію на застереження у 2018 році тодішнього президента США Дональда Трампа про те, що Німеччині загрожує газова залежність від Росії.

Зокрема ексрадник Меркель також вважає, що в Німеччини є “моральне зобов’язання” підтримувати Україну, особливо тому, що Путін розраховує на “зменшення економічної та військової підтримки України з боку США та Європи”. Він підтримує постачання Україні німецьких бойових танків Leopard.

Німеччина лише за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну скасувала сертифікацію “Північного потоку-2”, а німецька влада не раз наголошувала, що відновлювати роботу трубопроводу не буде.

26 вересня в трубопроводі “Північний потік – 2” сталося раптове падіння тиску. Згодом стало відомо, що на маршрутах газопроводів “Північний потік” і “Північний потік – 2” у Балтійському морі сталися вибухи.
29 жовтня російське міністерство оборони назвало військових Великої Британії винними у “плануванні, забезпеченні та реалізації” підриву підводної частини газопроводів “Північний потік -1” та “Північний потік – 2”.
На думку екскомандувача Об’єднаних сил Королівства, Росія могла звинуватити ВМС Британії у підриві Nord Stream, аби мати привід атакувати європейську енергетичну інфраструктуру.
18 листопада Служба безпеки Швеції заявила, що на “Північних потоках” знайдено залишки вибухівки поруч із газогонами, що свідчить про диверсію.
27 грудня компанія Nord Stream AG, яка є оператором пошкоджених газогонів “Північний потік” і “Північний потік-2”, почала попередню оцінку вартості ремонту труб.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/eksradnik-merkel-nazvav-pivnichniy-potik-2-naybilshoyu-pomilkoyu-ii-uryadu-ostannikh-rokiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *