Ердоган планує обговорити з путіним провокації російських військових на ЗАЕС

Загрозі аварії на ЗАЕС можна запобігти, якщо прибрати звідти військову техніку та провести розмінування, вважає Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган має намір обговорити з главою кремлівського режиму путіним провокації російських військових на Запорізькій АЕС. Про це Ердоган заявив за підсумками тристоронніх переговорів у Львові за участю українського лідера Володимира Зеленського та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, повідомляє CNN.

Ердоган зазначив, що загрозі аварії на ЗАЕС можна запобігти, якщо прибрати звідти військову техніку та провести розмінування.

“Бо це загроза. Я сказав: “Ми не хочемо пережити новий Чорнобиль”. Ми обговорюватимемо це питання з путіним, і ми проситимемо його конкретно про це, щоб росія виконала свою роль у цьому плані як важливий крок для миру в усьому світі. Їм треба зробити цей крок”, – наголосив він.

При цьому Ердоган наполягає, що до розв’язання цієї проблеми обов’язково мають приєднатися фахівці МАГАТЕ.

“Міжнародне агентство з атомної енергії має уважно стежити за цією роботою і взяти на себе певний тягар. Це потрібно зробити”, – додав турецький президент.

Нагадаємо, на пресконференції після зустрічі президентів України Володимира Зеленського і Туреччини Реджепа Ердогана разом із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем у Львові офіційно повідомили, що було обговорено імовірні переговори з росією, долю українських полонених та ядерний шантаж кремля. 

Читайте також: “Це човникова дипломатія”: експерт пояснив, для чого Ердоган приїжджав до Зеленського 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *