Ескалація має на увазі продовження війни, а оточення Києва нівелює для росіян усі їхні невдачі, – військовий аналітик Левін

Про це в ефірі Еспресо заявив ізраїльський військовий аналітик Ігаль Левін,

"Коли Україна перейшла в контрнаступ у кінці серпня – на початку вересня у Путіна був вибір – ескалація та деескалація. Він вибрав перше – почав мобілізацію. Ми бачимо, що вона з тріском та скрипом, але вдалась. Вони сотні тисяч людей змогли мобілізувати і ще мобілізують", – зазначив він.

На думку Левіна, ескалація має на увазі тільки одну логіку – продовження війни на довгі роки.

"Не може бути повноцінного запуску військової машини, а потім займатися кривавим "тягни-штовхай" на Донбасі. Це не має сенсу та раціональності навіть для Кремля", – наголосив аналітик.

Читайте також: "Росія готує 200 тис. нових солдатів": Залужний не виключає наступу окупантів на Київ із Білорусі

Він сказав, що Київ є важливим – це політичний, адміністративний, економічний центр.

"З навіть не падінням, а оточенням і повною ізоляцією – це нівелює всі невдачі.  Крейсер "Москва", Зміїний, відступ, всі блискучі операції ЗСУ. Це все не матиме сенсу. Один такий успіх затьмарює всі їх невдачі. Для них  – це бажана ціль. Якщо вони вірять, що вони можуть засипати м’ясом, як під Бахмутом. Вони цілком серйозно можуть мати такі плани", – підсумував Левін.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/eskalatsiya-mae-na-uvazi-prodovzhennya-viyni-a-otochennya-kieva-nivelyue-dlya-rosiyan-usi-ikhni-nevdachi-viyskoviy-analitik-levin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *