Естонія підготувала “подарунок” Пригожину, який надіслав до Європарламенту закривавлену кувалду

Про це Рейнсалу розповів у власному твіттері.

"Терористи висміюють жертв в Україні. Цього тижня Пригожин надіслав кувалду до Європарламенту після того, як Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Я надішлю ці кайданки до штаб-квартири Міжнародного кримінального суду в Гаазі, де вони будуть чекати на Пригожина та його поплічників за злочини, скоєні в Україні", – сказав він.

Раніше у мережі поширили відео начебто страти завербованого ув’язненого, який воював у складі незаконного збройного формування ПВК "Вагнера". У вересні цей чоловік вирішив здатися в український полон. Після цього він дав інтерв’ю українському журналісту, де критикував режим російського диктатора і заявляв про бажання воювати на боці України. Він був засуджений на 24 роки позбавлення волі за вбивство людини, а пізніше отримав ще чотири роки за невдалу втечу. 11 листопада його викрали. За словами "вагнерівця", він втратив свідомість і отямився в підвалі. Після цього чоловіка нібито жорстоко страчують, розбиваючи голову кувалдою.

ПАРЄ визнала російський режим терористичним.
23 листопада Європарламент проголосував за визнання Росії державою-спонсором тероризму.  Євродепутати закликали ЄС та його держави-члени вжити заходів для ініціювання всеосяжної міжнародної ізоляції РФ, в тому числі щодо членства Росії в міжнародних організаціях та органах, таких як Рада Безпеки ООН, та утриматися від проведення будь-яких офіційних заходів на території Російської Федерації.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/estoniya-pidgotuvala-podarunok-prigozhinu-yakiy-nadislav-do-evroparlamentu-zakrivavlenu-kuvaldu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *