“Жах, крики, все горить”: які наслідки ракетного удару московитів по Дніпру – сюжет (Відео)

До лікарів уже звернулися 13 людей

Ворог продовжує обстрілювати цивільні будинки та критичну інфраструктуру. московити руйнують школи, церкви, лікарні. Найчастіше під прицілом окупантів опиняються області, які розташовані ближче до лінії фронту. Зокрема, це і Дніпропетровська область. Наслідки однієї з таких атак по Дніпру бачила кореспондентка “5 каналу”.

Місцева мешканка Ірина розповідає, під час вибуху була вдома, годувала домашніх тварин.

“Все повилітало, тварини порозбігалися. Жах. Крики. Все палає, все димить. Жах. Одразу паніка, істерика, сльози. Стеля свя прогнулася, всі вікна вилетіли,холод”, – пригадує мешканка Дніпра Ірина.

Пані Віра прибирає наслідки ракетного удару біля церкви. Під час вибуху була на ранковій службі. рашисти вдарили по одному з житлових мікрорайонів. Вибухом пошкодило понад 2 десятки приватних будинків, школу та інтернат. На місці влучання виникла пожежа. Рятувальники одночасно гасили полум’я та шукали у зруйнованих будівлях людей.

“На місці було врятовано 5 осіб та передано екстреній медичній допомозі. Позаду мене є воронка, ймовірно, що вибух стався над землею. Тобто ракета була призначена для того, щоб нанести сильний удар та руйнування. Я думаю, що це тільки завдяки тому, що тут, напевно, є ангел-охоронець у цих людей, тому що сила удару була дуже великою”, – повідомив начальник оперативно-координайційного центру ДСНС Дніпропетровської області Олег Кушнірук.

Рятувальники припускають, під завалами ще можуть залишатися люди, тож пошукові роботи не припиняють. Також на місці працюють волонтери.

“Багато людей звернулося, тому що повимикало світло, немає газу і вони з самого ранку без комунікації якоїсь, тому ми їх кормимо”, –розповіла волонтерка гуманітарної організації World Central Kitchen Софія.

Ще одна ворожа ракета поцілила в інший район Дніпра. До лікарів уже звернулися 13 людей. Тяжко поранених госпіталізували.

Юлія Вєжан, Олександр Пронський, Дніпро “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, за п’ять днів під російськими обстрілами загинуло вже 15 херсонців.

Дивіться також відео: Ракетний удар по Дніпру – одна з наймасштабніших та найтрагічниших атак рашистів – Максим Курячий

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *