“Живемо і працюємо серед Героїв”: як реагує світ на визволення Херсону – сюжет (Відео)

Вихід росії з Херсона – це принизлива поразка

Херсон – це Україна. Україна – це Європа. Так світові лідери реагують на визволення обласного центру, який понад 8 місяців був в окупації. Пишуть, що їх надихають такі новини та реакція самих херсонців. А амбасадорка Німеччини вже запланувала свою відпустку на наступний рік.

Херсон удома. І нині це топова тема українських та світових ЗМІ. Міжнародні газети рясніють новинами та аналітикою про визволене місто після понад 8 місяців окупації. А світові лідери переходять на українську, щоби висловити своє захоплення українськими військовими. Президент Франції Еммануель Макрон привітав нашу державу з поверненням Херсона. Та пообіцяв і далі підтримувати українців у цій боротьбі.

“Вітаю з поверненням Херсона до України, це важливий крок на шляху до повного відновлення її суверенних прав. Франція й надалі підтримуватиме українців та українок”, – повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

Виведення російських військ із Херсона – це екстраординарна перемога України. Так вважає Джейк Салліван, радник президента США із національної безпеки. Він переконаний, що ця подія має ширші стратегічні наслідки, ніж спершу може здатися. А саме, зменшення загрози для інших південних міст, наприклад, Одеси, від масованих російських обстрілів.

“Схоже, що українці щойно здобули екстраординарну перемогу, в якій єдина регіональна столиця, захоплена росією в цій війні, тепер повернулася під український прапор. Цей великий момент стався завдяки неймовірній завзятості та майстерності українців”, – наголосив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк пише: повідомлення про повернення Херсона під контроль України надихають. А сама війна могла б закінчитися, якби російські війська вийшли з усієї території України.

“Мене надихають новини про те, як відважні захисники України увійшли в місто Херсон. росія могла б завершити цю війну сьогодні, вивівши свої війська з решти території України”, – ствердила амбасадорка США в Україні Бріджит Брінк.

Живемо і працюємо серед героїв. Так на визволення Херсона відреагувала амбасадорка Великої Британії.

“Київ, Харків, Херсон. Я і моя команда живемо і працюємо серед героїв. Буквально не могла зосередитися на чомусь іншому протягом дня”, – зауважила амбасадорка Великої Британії в Україні Малінда Сімонс.

Привітала з визволенням Херсона і президентка Грузії.

“Вітаю повернення Україною Херсона. Це результат єдності та стійкості України. Це великий крок на шляху до відновлення її суверенітету та цілісності. Грузинський народ радіє разом із вами. Слава Україні!”, – зазначила президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

Чи не найщемливіші слова підтримки про повернення української землі виголосила амбасадорка Німеччини в Україні. Каже, уже запланувала собі відпустку на 2023. Мріє поїхати на Херсонщину.

“Ще одна найочікуваніша Перемога Збройних Сил України – визволення Херсона! Сподіваюся, що свою відпустку влітку 2023-го проведу на Херсонщині. Увесь світ віддає гідну шану тим, хто мужньо боронить і визволяє рідну землю. Вічна пам’ять полеглим!”, – підсумувала амбасадорка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Світові аналітики, пише СNN, переконані, що вихід росії з Херсона – це принизлива поразка. А сама Україна заклала основу для своєї перемоги в місті ще влітку. Невпинними дальніми атаками на російські склади, залізничні вузли та мости. Таку саму тактику, яку нині Збройні сили використовують у Луганську. Експерти переконані, події на Херсонщині та Харківщині показали, що українці володіють тактичною спритністю, яка здається чужою російському способу ведення війни. А головне – значно кращим інтелектом на полі бою, який допомагає досягти небачених результатів.

Мирослава Танська-Вікулова, “5 канал”

Читайте також: Одеські морпіхи підняли український прапор у звільненому населеному пункті на Херсонщині – відео

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *