Жодні “референдуми” росіян нічого не змінять для Києва, Україна скликала Радбез ООН – Зеленський

Те, що влаштувала країна-агресорка, не можна назвати навіть імітацією референдумів

Володимир Зеленський прокоментував т. зв. “референдуми”, які росія влаштувала на тимчасово окупованих територіях України. У традиційному зверненні 27 вересня він закликав світ збільшити допомогу Україні на тлі злочинів кремля. Президент наголосив, що жодні псевдоголосування нічого не змінять для Києва, адже Україна визнає статут ООН.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/V_Zelenskiy_official/3428″]

На тлі оголошення “результатів референдумів” Україна скликала засідання Ради безпеки ООН.

“Будь-які злочинні дії росії нічого не змінять для України. Ми визнаємо статут ООН, ми визнаємо базові принципи співжиття народів і ми діятимемо й надалі для того, щоб захистити нормальне життя в Україні, Європі та світі”, – заявив він.

Зеленський наголосив, що своїми діями росія просто добиває статут ООН.

“Я закликав членів Радбезу зупинити того одного, хто ставить себе проти всіх у світі. Це можливо. Можливо саме зараз, коли остаточні руйнівні кроки ще поки не зроблені”, – заявив глава держави.

І додав, що реалізація росією “кримського сценарію” щодо інших тимчасово окупованих територій України означатиме, що з путіним уже нема про що говорити.

За словами Зеленського, те, що влаштувала країна-агресорка на окупованих територіях, не можна назвати навіть імітацією референдумів. Адже результати були відомі всім і давно. Для цього не треба було навіть розвідки.

“Погоджені цифри для цього фарсу були вкинуті в засоби масової інформації. росія навіть не ховається”, – зазначив політик.

Відповіддю на такі дії російського диктатора має стати ще більша підтримка України. Зеленський подякував партнерам за оборонну, фінансову та санкційну допомогу.

Читайте також: Тонкий натяк рашистам: Зеленський призначив начальницю військової адміністрації в Херсоні

[social type=”telegram” url=”https://t.me/news_5ua/22563″]

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *