Загиблий в Україні громадянин Замбії був завербований в ПВК Вагнера

Коментар Пригожина опублікувала пресслужба компанії "Конкорд", повідомляють російські ЗМІ.

Євгеній Пригожин підтвердив, що особисто спілкувався з Лемехані Ньірендою, перед його вербовкою у ПВК Вагнера. "Кухар Путіна" заявив, що замбієць вступив у незаконне збройне формування через те, що відчував "вдячність, за допомогу РФ у здобутті африканцями незалежності".

"Ви, росіяни, багато років допомагали нам, африканцям, здобути незалежність. Коли нам було важко, ви простягали нам руку і продовжуєте це робити й зараз. ПВК Вагнера рятує тисячі африканців, і якщо я поїду разом з вами на війну, мабуть, це найменше, як я можу сплатити за наші борги. А якщо я залишусь живим, то навчуся боротися за свою Батьківщину", – розповів Пригожин.

Зазначається, що у Росії Лемехані Ньіренда навчався у Московському інженерно-фізичному інституті та підробляв кур’єром. У квітні 2020 року його засудили до 9,5 років позбавлення волі, оскільки у посилці, з якою його затримали правоохоронці, виявили наркотики.

У МЗС Замбії розповіли, що замбієць загинув "на полі бою" ще 22 вересня і зажадали від російської влади пояснень, як засуджений Ньіренда потрапив на фронт. Родичі загиблого припускали, що його могли завербувати до ПВК Вагнера.

Пісня загибелі Ньіренди, міністерство закордонних справ України звернулося до африканців через загибель студента із Замбії

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/zagibliy-v-ukraini-gromadyanin-zambii-buv-zaverbovaniy-v-pvk-vagnera

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *