Залишився без руки та пережив російський полон: захисники “Азовсталі” отримали квартири у Львові (Відео)

Військовослужбовці вже пройшли реабілітацію та повернулся в стрій

Житло для захисників. У Львові вручили ключі від квартир 12-тьом військовим Держприкордонслужби України. У службових квартирах житимуть прикордонники, які захищати країну в Донецькому та Луганському підрозділах і були поранені під час виконання бойових завдань. Шестеро з них визволені з російського полону. Вони вже пройшли реабілітацію та облаштовуються у новому місті. Разом із захисниками їхнє нове помешкання бачила журналістка “5 каналу” Марта Шикула. 

Після кількох місяців полону, лікування та реабілітації, вони знову одягнули військову форму та стали у стрій. Нині – у них пам’ятна подія – прикордонникам, які служили на Луганщині та Донеччині, вручають ключі від службових квартир.

Першим ключі отримує Сергій. Після боїв за Маріуполь, військовий залишився без руки.

“Знаходився 10 днів в Оленівці, потім в Донецьк перевезли . Ніби лікарня, але ніякої допомоги. Перев’язки і то по два рази однаковим бинтами. Погано, морально, що ви нікому не потрібні. Ми не вірили. Сподівалися, що нас визволять. Жили думками про сім’ю, про Україну”, – наголосив військовослужбовець Держприкордонслужби України Сергій.

Разом із Сергієм і його сім’єю заходимо в їхнє нове помешкання. До початку повномасштабного вторгнення ця родина жила у Маріуполі, що нині тимчасово окупований.

“Квартира була власна, але маленька, а у нас троє дітей”, – каже дружина військовослужбовця Держприкордонслужби України Ольга.

Один із синів прикордонника Кирило розглядає свою кімнату.

“Ця картина дуже мені нагадала мого котика Арчі. Він зараз у Маріуполі. Але коли він приїде ця картина буде для нього. Я її повішу, він буде приходити і дивитися”, – каже син військовослужбовця Держприкордонслужби України Кирило.

Тим часом дружина Сергія – Ольга не може натішитися новою кухнею.

По сусідству із Сергієм мешкатиме його побратим – Олександр. Тільки-но його дружина Юлія зайшла у квартиру – взялася за прибирання.

Олександр теж тримав оборону на “Азовсталі”. Від вибуху міни залишився без руки. Окупанти тримали чоловіка у полоні півтора місяця.

“Остання квартира яку ми винаймали лишилася ціла. Але окупаційна влада сказала, що все житло, незалежно від власника, якщо там жили військові, поліцейські, судді, якщо воно ціле, забирається росіянами”, – розповів військовослужбовець Держприкордонслужби України Олександр.

Тепер прикордонник із дружиною та двома дітьми житимуть у трикімнатній квартирі у Львові. На службу Олександра також перевели у підрозділ на західній Україні.

“Порівняно з Маріуполем, відсутність морського повітря, але відсутність заліза. Останні спогади про Маріуполь – це повітря, прописане порохом, металом, кров’ю. З часом ми повернемося туди. Повернемо території. Ми їх не втратили, ми зробили маневр. Противник сильний але ми його переможемо”, – переконаний військовослужбовець Держприкордонслужби України Олександр.

Службові квартири у Львові отримали 12-ро прикордонників Донецького та Луганського загонів, які першими прийняли удар ворога 24 лютого. Шестеро з них були сильно поранені, втратили кінцівки та перебували у полоні окупантів.

Марта Шикула ,Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: 25 захисників, які були поранені й евакуйовані з “Азовсталі”, уже повернулись у стрій – в.о командира “Азову”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *