“Залишилося 2%”: яку частину Харківщини треба деокупувати та чи вийде це зробити до кінця року – речник Східного угруповання ЗСУ (Відео)

Нині готуються чергові сюрпризи для ворогів

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий обговорили, чому сповільнився контрнаступ на Харківщині.

“Залишилося 2% недеокупованої Харківщини. Це не такий значний відсоток. І я сподіваюся, що при найменшій нагоді це буде зроблено… Наші генерали, наш головнокомандувач генерал Залужний, командувач Східним фронтом Сирський – генерал-полковник, який розробляв цю операцію, – вони дуже добре думають і готують такі операції. І бережуть наших людей. Тому що кожна, навіть найблискавичніша і найідеальніша операція – це втрати. І тому, чим краще ти сплануєш, тим менше буде втрат в особовому складі і техніці. Тому готуються чергові сюрпризи для ворогів. І чому Харківська та Лиманська операції були такі успішні, тому що ворог не знав, де ми вдаримо і якими силами. Для них це було настільки неочікувано, що він кидав техніку, втікали на всьому, на чому можна було втекти. Відповідно, нині в нас іде перегрупування, плануємо, працюють штаби всіх рівнів, і я думаю, що ми ворогу дамо таку відповідь, яка ворогу не сподобається, а сподобається нашим громадянам”, – говорить Череватий.

На запитання ведучої, чи вийде повністю деокупувати Харківщину до кінця року, речник Східного угруповання ЗСУ відповів: “Тут же важлива комплексна операція, бо 2% – це не так багато. Тут важливіші комплексні операції, щоб системно визволяти нашу землю і ламати волю ворога до боротьби. І це може не Харківщина буде, а, можливо, удар буде завдано рашистам зовсім на іншому напрямку, але в результаті нього і з Харківщини вони втечуть”.

Дивіться повний випуск програми із речником Східного угруповання ЗСУ Сергієм Череватим:

Читайте також: Українські сили деокупували вже 1620 населених пунктів – Офіс президента

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *