“Залізна завіса”: скільки росіян встигли втекти за кордон від мобілізації

ЗМІ пишуть, що чоловіків, які не встигли виїхати, везуть до війська прямо від кордонів

Після оголошення “часткової” мобілізації на росії, з країни, за даними фсб, втекло понад 260 тисяч чоловіків. Про це пише “24 канал” із посиланням на російські ЗМІ.

І хоча офіційного повідомлення про закриття кордонів у путіна ще не зробили, але людей призовного віку вже не випускають, повідомляють джерела.

За інформацією журналістів, у кремлі заговорили про закриття кордонів для чоловіків призовного віку, коли силовики назвали кількість чоловіків, які встигли виїхати. В останній довідці фсб, яка 25 вересня “гуляла кабінетами”, ішлося про 261 тис. чоловіків.

Джерело видання в адміністрації путіна стверджує, що силовикам та міноборони вдасться переконати диктатора закрити виїзд. Однак указу поки що не бачили.

Ще до появи офіційної вказівки на росії почали забороняти чоловікам виїзд за кордон, пише український журналіст Андрій Цаплієнко. Відповідні листи фсб вручає “щасливчикам” на кордоні. Причин не вказують, але просять відвідати військкомат.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/Tsaplienko/16619″]

В той же час казахські ЗМІ пишуть із посиланням на свідчення очевидців, що казахсько-російський кордон із боку Петропавловська закрили. А російська сторона перестала пропускати через кордон чоловіків призовного віку.

Крім того, ЗМІ стверджують, нібито всіх, хто не зміг проїхати, одразу відвезуть автобусами до військкоматів.

Як інформував 5.UA, 21 вересня російський диктатор володимир путін повідомив, що в росії оголошено часткову мобілізацію. путін також відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. Офіційно про його зміст сказали лише те, що в ньому йдеться про кількість людей, які можуть бути призвані в армію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *