Залізничні вокзали України, попри енергетичний терор росії, будуть зі світлом: подробиці (Відео)

Укрзалізниці передали 35 генераторів

Червоний Хрест передав “Укрзалізниці” 35 дизельних генераторів. Їх вистачить, щоб забезпечити електроенергією 30 вокзалів під час перебоїв, передає “5 канал”.

Пристрої різної потужності. Вони можуть працювати при повній заправці від 2 годин і більш як добу. До того ж вони мобільні, і їх можна буде легко перенаправити за потреби на інший вокзал. Закупили їх у Туреччині на суму 12 мільйонів гривень. Червоний Хрест наголосив, що зараз вони шукають ще більше пристроїв. Однак через великий попит на ринку, нині купити їх складніше. У планах організації разом із перевізником придбати резервні генератори, які відправлятимуть у деокуповані міста чи села, аби там вокзали могли запрацювати швидко.

“Звичайно, після ударів 10 жовтня сама логістика стала важчою з приводу забезпечення генераторів, що стосується енергозабезпечення, теплозабезпечення”, ‒ зазначив гендиректор Червоного Хреста в Україні Максим Доценко.

Член правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Перцовський зауважив: “Вже критичну потребу ми закриваємо, тому що ця робота з нашими партнерами розпочалася ще влітку. Всіх пасажирів, всіх українців хочу запевнити, що залізниця працюватиме ‒ це означає, що взимку паніки не буде”.

Читайте також: Вперше після піврічної перерви: “Укрзалізниця” запускає потяги в Краматорськ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *