Замість суконь – спальники для військових: бренд жіночого одягу з Франківська шиє речі для ЗСУ (Відео)

Нині бренд планує розширювати виробництво речей для військових, оскільки запит зростає з кожним днем

Наплічники, дощовики та спальники замість сумочок та суконь. Міжнародний бренд жіночого одягу з Івано-Франківська змінив напрям роботи і тепер шиє речі для військових на передовій.

“Ми знаходились на промприладі, люди зібралися обговорити, що ж далі робити і прийшов запит, що хлопцям потрібно спальники терміново. 25 лютого ми вже знаходилися на виробництві і розробляли наш перший прототип, бо були проблеми з логістикою нічого не працювало, нічого не було”, – розповіла керівниця виробництва швейного цеху Аліна Лебедь.

Окрім спальників, розповідає Аліна, почали приймати замовлення і на інші тактичні речі для бійців. Контактують безпосередньо з командуванням, щоби точно знати запити та побажання військових.

Пошиття речей для військових має певні особливості, тут важливо розрахувати вагу, якість та вологостійкість, передусім коли мова йде про дощовики. Спеціальний апарат для проклеювання швів виробництву допомогли придбати друзі з Г’юстону. Вартість такої машини близько 200 тисяч гривень.

Тут працюють 12-ро людей. За день відшивають близько 20-ти спальників. Вікторія приїхала до Івано-Франківська з Краматорська. Раніше шила лише для себе, але на виробництві швидко отримала необхідні навички. Жінка каже, в кожну річ вкладає тепло та молитву за наших бійців.

“Це важливо, тому що якийсь вклад, щоб до перемоги бистріше. Ми тут за них і молимося”, – каже кравчиня Вікторія Дорохова

Навіть у воєнних умовах бренд продовжує розвиватися і створювати речі для українців, але при цьому допомагають і ЗСУ.

Нині бренд планує розширювати виробництво речей для військових, оскільки запит зростає з кожним днем. Тому запрошують до роботи кваліфікованих кравчинь. Але готові навчати і тих, хто має бажання допомагати наближати нашу Перемогу.

Валентина Федорчук, Віталій Магалатій, Івано-Франківськ, “5 канал”

Читайте також: Власним коштом одягали тисячі бійців: подружжя з Київщини з перших днів вторгнення працює на фронт

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *