Застава у 260 млн грн: ВАКС обрав запобіжний захід екснардепу Микитасю (Відео)

У разі внесення застави Микитась повинен буде здати паспорт та носити браслет

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому голові держкомпанії “УкрБуд” та екснардепу Максиму Микитасю, якого підозрюють у спробі підкупу міського голови Дніпра Бориса Філатова. Було вирішено відправити Микитася на 2 місяці під варту або дати можливість вийти під заставу у 260 млн грн. Про це повідомляє “Суспільне“.

Микитася звинувачують у спробі підкупу за 22 мільйони євро міського голови Дніпра Бориса Філатова. Це виданню “Суспільне” підтвердив і сам Борис Філатов. 

“Микитась запропонував мені зустрітися задля обговорення і прийняття мною ряду рішень в його інтересах. Використовуючи повноваження міського голови Дніпра щодо передачі йому підряду по будівництву метрополітену підконтрольній Микитасю будівельній компанії. Як я зрозумів, у разі мого сприяння Микитасю він пропонує надати мені винагороду”, – йшлося у свідченнях Бориса Філатова.

Сам Микитась переконував, що не пропонував гроші за підписання договору, а лише пропонував створити спільне підприємство з громади. 

“Ця структура (компанія-підрядник – ред) буде погоджувати всі інвойси, буде контролювати. Місто могло додатково заробити 10%, а не особисто Філатов. І що тут кримінального? Тут навіть усе законно”, – зазначив адвокат Микитася.

За рішенням суду, якщо Микитась внесе заставу – він повинен буде здати паспорт та носити браслет, зазначено в ухвалі суду. Сторона захисту може оскаржити рішення впродовж 5 днів.

Як повідомляв 5.UA, екснардепа піймали на хабарі у 22 млн євро очільнику Дніпра

Нагадаємо, раніше колишнього нардепа Микитася звинувачували в корупційних порушеннях під час будівництва квартир для Національної гвардії України. У цій справі він нібито дав свідчення проти Олега Татарова.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться про актуальні питання сьогодення в марафоні “5 каналу”:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *