Застряг на кордоні: у Корбана при спробі в’їхати в Україну вилучили паспорт

Прикордонники посилаються на указ президента про припинення громадянства бізнесмена

В очільника територіальної оборони Дніпропетровської області, бізнесмена Геннадія Корбана при спробі повернутися до України на кордоні вилучили закордонний паспорт.

Про це він сам заявив у коментарі “РБК-Україна“, видання “Українська правда” та “Лівий берег” підтверджують цю інформацію із посиланням на джерела.

За словами Корбана, він намагався перетнути кордон Польщі та України у пропускному пункті “Смільниця” Львівської області, але представники ДПСУ заявили йому, що його українське громадянство припинене. Посилалися нібито на відповідний указ президента, але не показали підтверджувальних документів.

“У результаті я не можу тепер в’їхати ні по одному документу: ні по військовому квитку, ні по “Дії”, ніяк. По суті, застряг тут у прикордонній зоні. Адвокати зараз розбираються, тому що незрозуміло, за яким документом, наприклад, я можу повернутися назад (до Польщі, – ред.)”, – заявив Корбан.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Джерело “РБК-Україна” у правоохоронних структурах підтвердило, що внутрішній та закордонний паспорти чоловіка не дійсні.

Зі слів адвоката Андрія Йосипова, до пункту пропуску прибули представники інших силових відомств.

Як повідомили джерела LB.ua, прикордонники “взяли паспорт в роботу”, втім, є сумніви, що його повернуть Корбану. Наразі бізнесмен і його юристи перебувають у службовому приміщенні, де в них беруть пояснення.

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що коментувати інформацію про перетин або спроби перетину кордону третіми особами забороняє законодавство, а дії інспекторів ДПСУ на кордоні “відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону”.

Нагадаємо, напередодні нардеп оприлюднив нібито секретний указ президента про припинення громадянства Коломойського, Корбана та Рабіновича. А до цього у ЗМІ повідомляли, що президент Володимир Зеленський нібито збирається видати укази про позбавлення громадянства олігарха Ігоря Коломойського, співголову забороненої партії опзж Вадима Рабіновича та голови територіальної оборони Дніпра Геннадія Корбана.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *