Затримання заступника голови Одеської ОВА на хабарі у $35 тис: підозрюваному обрали запобіжний захід – включення (Відео)

Затриманому інкримінують 2 статті кримінального кодексу

В Одесі обрали запобіжний захід заступнику голови обласної військової адміністрації. Чиновнику закидають шахрайські дії в особливо великих розмірах та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі. Кореспондентка “5 каналу” Ольга Дунська стежила за перебігом подій.

Тримання під вартою до 4 березня або застава в розмірі понад 3,2 мільйони гривень – такий запобіжний захід обрав Приморський райсуд Одеси заступнику голови обласної військової адміністрації Олегу Муратову.

Служба безпеки затримала його напередодні з грошима, які, як стверджує слідство, він “взяв у свого підлеглого і обіцяв “відмазати” від тюрми за привласнення державного майна. Повідомляється, що нібито ціна питання становила 35 тисяч доларів. СБУ задокументувала факт передачі посадовцю “авансу” і затримала чиновника на робочому місці, коли той передавав гроші особистому водію.

Під час обшуків у посадовця вдома та в автомобілі правоохоронці виявили: понад 45 тисяч доларів, більш як 21 тисячу євро, золоті злитки та монети. Затриманому інкримінують 2 статті кримінального кодексу: шахрайство та замах на підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі. Олега Муратова взяли під варту в залі суду.

“Я не виключаю, звернуся з відповідною заявою, що, можливо, це країна-агресор рф задумала таку гру і когось використовує в темну, але використовує. Я повністю готовий співпрацювати зі слідством, надавати всю необхідну інформацію, зацікавлений більш, ніж хто-небудь, адже моє реноме під питанням у людей”, – сказав підозрюваний Олег Муратов.

Прокурор Євген Корнієнко ствердив: “Попереду великий комплекс проведення слідчих дій, тому я вимушений клопотати про такий запобіжний захід, як тримання під вартою і застосування розміру застави в розмірі 1200 грошового мінімуму, тобто 3 млн 220 тисяч 800 грн”.

Читайте також: Просто в адмінбудівлі: СБУ затримала заступника голови Одеської ОВА на хабарі у $35 тис.

Дивіться відео за темою: Колаборанту з Херсона загрожує 15 років ув’язнення – СБУ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *