Зачистка у кремлі: з Москви-ріки дістали тіло генерала лапіна, який командував окупантами на сході України – ЗМІ (Відео)

Користувачі соцмереж пишуть, що це може бути фейком, чекаємо більш офіційної інформації

З Москви-ріки 29 жовтня дістали тіло російського генерала олександра лапіна. Він командував угрупованням загарбницьких військ “Центр”. На місці працюють медики та рятувальники. Про це “24 каналу” повідомили джерела у спецслужбах.

Втім, російські ЗМІ та офіційні ресурси наразі не коментують інформацію. 

Користувачі соцмереж в Україні пишуть, що це може бути фейком, чекаємо більш офіційної інформації

Перед цим російські військкори писали, начебто лапіна звільнили з посади командувача. Офіційної інформації щодо цього не було, однак замовчування кадрових змін характерне для російського військового командування.

Також була інформація, що нібито лапін написав рапорт на звільнення за власним бажанням. Повідомляли, нібито замість нього поставили генерала андрія мордвічева.

Кому була вигідна ліквідація Лапіна

Лапін керував угрупованням, яке воює на лугансько-харківському напрямку. Зауважимо, саме його неодноразово критикував голова Чечні рамзан кадиров. Він звинуватив Лапіна спочатку у відступі окупантів з Харківської області, потім – у “здачі” Лимана та прориві ЗСУ в інших населених пунктах Донецької області.

Критикував Лапіна і очільник ВПК “вагнер” євгеній пригожин. У мережі зазначали, що кадиров та пригожин на початку жовтня 2022 року розпочали кампанію з дискредитації генерала. Можна припустити, що генерала ліквідували саме через внутрішні конфлікти російської верхівки. Зауважимо, що кадирова та пригожина до критики спонукали, ймовірно, саме внутрішня боротьба за вплив та прагнення отримати доступ до коштів воєнного бюджету, ніж хвилювання за поразки окупантів на фронті.

Читайте також: міноборони рф може очолити “кухар путіна”, а вагнерівці та кадирівці вступлять у війну між собою – Христо Грозєв

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *