Зачитав Шевченка: генсек НАТО привітав Україну з Днем Незалежності – відео

Столтенберг запевнив українців у повній підтримці з боку Альянсу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг привітав Україну з Днем Незалежності. У зверненні з нагоди свята він процитував рядки вірша Тараса Шевченка і наголосив, що наша держава може й надалі цілком розраховувати на Північноатлантичний Альянс.

“Ваш великий поет Тарас Шевченко написав: “Та не однаково мені, як Україну злії люди присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять. Ох, не однаково мені”. НАТО також не однаково”, – заявив Столтенберг.

Вторгнення росії в Україну стало причиною найбільшої від часів Другої світової війни кризи для європейської безпеки.

“ЗСУ і весь український народ демонструють велику мужність і рішучість. За лідерства президента Зеленського ви є натхненням для світу. Я віддаю шану всім тим, хто втратив життя або поранений, і всім чоловікам і жінкам, які борються за свою країну, свободу та близьких”, – наголосив генсек Альянсу.

“НАТО підтримує Україну з моменту її незалежності, і ви можете продовжувати розраховувати на НАТО скільки завгодно. Україна переможе!” – йдеться у твіті Єнса Столтенберга.

Читайте також: Свято Незалежності, росія виправдовується за поразки, $3 млрд від США, Джонсон знову в Києві – як минув 182 день повномасштабної війни

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *