За “вагнера” взявся Білий дім, а російську пропагандистку затрьохсотили у Соледарі: хроніка 332-го дня повномасштабної війни (Відео)

Нищити ворога потрібно і матеріально, і на юридичному рівні

У США порадили Україні не починати масове винищення російського гарматного м’яса аж до того часу, поки захід не передасть усе потрібне озброєння, а українські захисники не пройдуть усі навчання. Про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на заяву одного з високопосадовців у Білому Домі. Нагадаємо, що напередодні голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі зауважив, що повністю відновити свою територіальну цілісність ще до кінця 2023 року для України буде достатньо важко.

Важко, але ЗСУ над цим працюють. І маємо нову позначку – 120 тисяч навіки “гарних” росіян. Минулої доби ліквідовано ще понад 8,5 сотень окупантів, також ЗСУ поцілили ще один російський танк, 15 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, реактивну систему залпового вогню, 3 одиниці спецтехніки та 15 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 5 ворожих безпілотників.

Нищити ворога потрібно і матеріально, і на юридичному рівні. Не російська приватна армія, а транснаціональна злочинна організація. Наступного тижня США запровадять нові санкції проти так званої “групи вагнера”. У Білому домі вважають, що на війну в Україну кинули до 50 тисяч вагнерівців. З них 40 тисяч – це зеки, яких назбирали у російських тюрмах. А ще у США надали докази, що москва усе ж таки співпрацює зі ще одним диктаторським режимом у Пхеньяні. І посилює щонайперше саме ручних вбивць колишнього кухаря путіна.

“Це зображення демонструє, що 18 листопада 5 російських залізничних вагонів вирушили з росії до Північної Кореї. А наступного дня, 19 листопада, Північна Корея завантажила цей потяг транспортними контейнерами, і він повернувся до росії. Хоча за нашими оцінками, кількість засобів, яких передали “вагнеру”, не змінила динаміку бойових дій в Україні, ми очікуємо, що вони й надалі отримуватимуть північнокорейське озброєння”, – повідомив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

“вагнерівці” можуть отримувати підтримку з Північної Кореї, а ЗСУ і надалі отримують посилення від самих окупантів. Адже поки американський лендліз залишається резервним варіантом для України, справно працює лендліз російський. В Токарівці, що у Харківській області виявили схованку, яку залишили окупанти. А саме, понад сотню артилерійських снарядів калібром 122 міліметри. Знахідку передали 113-тій бригаді тероборони.

В ЗСУ точно знають найкращі способи повернути снаряди їхнім попереднім власникам. І це точно відчула одна з російських пропагандисток. Анастасія Єлсукова надягла військову форму окупантів і приїхала на околиці українського Соледару – буцімто, робити репортаж. Утім, щось пішло не за планом. Пропагандистці пощастило – її встигли евакуювати та прооперувати. Але чи пощастить наступного разу, коли ЗСУ отримають нові партії західного озброєння і підуть, кілометр за кілометром, звільняти усі наші окуповані території? Цього чекає вся Україна. І найперше ті, хто керуватиме такими очікуваними сучасними танками. Адже майже за рік активних боїв наші захисники мають досвід і впевнені, що радянські зразки техніки вже віджили своє. Про це говорять і українські танкісти, які тримають оборону десь під Бахмутом.

“Це настільки сильно тупий танк, що для нього елементарний ПТУР, який використовувався ще в далеких-далеких-далеких роках – це така серйозна небезпека”, – запевнив військовослужбовець ЗСУ Роман.

Військовослужбовець Василь підсумував: “Це велика мотивація для піхоти, коли танки поруч. У них теж бойовий дух піднімається. Тому менше страху, ніж без танків. Ну а з танками, ще якщо з Leopard чи Challenger? я думаю, як почнемо штурмувати, це не зупинимося”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, під Соледаром бійці артбригади ЗСУ знищили одразу 25 “вагнерівців” в одній траншеї – відео.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: ЗСУ знищили на Херсонщині катер і два човни окупантів – Єрін.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *