За пів року збройної агресії рф в Україні постраждали більше ніж 1097 дітей – Офіс генпрокурора

У серпні в Україні запрацював державний портал із розшуку дітей “Діти війни”

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, станом на ранок 24 серпня 2022 року за шість місяців повномасштабної збройної агресії російської федерації в Україні постраждали більше ніж 1097 дітей. 374 дитини загинули та понад 723 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Найбільше постраждало дітей:

  • у Донецькій області – 388;
  • Харківській – 202;
  • Київській – 116;
  • Чернігівській – 68;
  • Миколаївській – 65;
  • Луганській – 61;
  • Херсонській – 55;
  • Запорізькій – 41.

Зазначається, що ці цифри не є остаточним, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Крім того, через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2328 закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Офіс генпрокурора нагадує, що надати інформацію про воєнний злочин щодо дитини можна через єдиний доказовий хаб: warcrimes.gov.ua та за телефонами: +380961004438, +380683235856.

Раніше в серпні в Україні запрацював державний портал з розшуку дітей “Діти війни” – платформа, на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *