Зеленський закликав реформувати Парламентську асамблею ОБСЄ

Про це Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні  24 листопада.

"У Парламентській асамблеї ОБСЄ діє такий принцип ухвалення рішень, що треба погоджувати рішення довгі місяці й переконувати абсолютно всіх, навіть щоб позбавити прав делегацію держави-терориста. Так точно не має бути. Під час такої війни, під час такого терору рішення проти держави-винуватця мають ухвалюватися миттєво", – сказав Зеленський.

Тому сьогодні він звернувся до Парламентської асамблеї ОБСЄ, яка зараз працює в Польщі та закликав до реформування організації, "щоб вона нарешті могла допомогти відновити безпеку у Європі". 

"Ми бачимо, як на різних міжнародних майданчиках шукають і знаходять необхідні рішення, щоб допомогти зупинити російський терор, максимально ізолювати державу-терориста та знайти вихід із жорстоких глобальних криз, створених Росією. Але чому серед цих майданчиків досі немає ОБСЄ? Чому, зокрема, держава-терорист навіть через 9 місяців своїх безперервних злочинів і досі залишається одним із членів вашої Парламентської асамблеї? Щоб нарешті зупинити перелік місяців війни та почати відлік років миру, треба використати всі національні й міжнародні можливості для тиску на державу-терориста. Будьте у цьому лідерами – і будете лідерами руху до миру", – зазначив Зеленський.

"Сподіваюся, що члени ОБСЄ дослухаються до українського заклику", – додав він.

Президент України під час виступу в режимі відеоконференції на терміновому засіданні Радбезу ООН 23 листопада закликав цю організацію засудити ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb 

https://espreso.tv/zelenskiy-zaklikav-reformuvati-parlamentsku-asambleyu-obse

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *