Зеленський закликав скерувати представників ЄС на об’єкти енергетичної інфраструктури: в РФ натякнули, що це не завадить обстрілам

Про це він сказав на міжнародній конференції "Солідарність з українським народом" у Парижі 13 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

"Такі місії ЄС можуть стати чинником стабілізації ситуації та належного міжнародного контролю", – заявив глава держави.

Він наголосив, що від цих об’єктів прямо залежить стабільність "усього нашого енергорегіону".

У Росії вже відреагували на ініціативу Зеленського, натякнувши, що обстріли критичної інфраструктури України в разі перебування там представників ЄС не припиняться.

"Мабуть, (Зеленський, – ред.) хоче, щоб європейці сиділи там (на об’єктах енергетичної інфраструктури, – ред.) як живий щит. Цих дурнів не шкода, а гарматного м’яса ЗСУ йому, мабуть, мало. Потрібна свіжа кров. Наполегливо рекомендуємо безвідмовним європейцям цього разу не погоджуватися на відведену їм роль", – написав у Telegram заступник голови ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що в Україні пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції, тож на людей чекають суттєві обмеження взимку.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/zelenskiy-zaklikav-skeruvati-predstavnikiv-es-na-obekti-energetichnoi-infrastrukturi-v-rf-natyaknuli-shcho-tse-ne-zavadit-obstrilam

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *