Зеленський приїхав до Бахмуту, окупанти продовжують мерти, а на росії знову палає: як минула 300-та доба повномасштабної війни (Відео)

Україна вистоїть, але нам потрібна непохитна підтримка партнерів

Фортеця Бахмут. Схід тримається, тому що наші захисники і далі готові боротися. До міста, де тривають найгарячіші бої, з неанонсованим візитом приїхав президент. Відвідав передові позиції однієї з бригад. Спілкувався з бійцями, завдяки яким Бахмут досі під синьо-жовтим стягом. На честь полеглих побратимів – спільна хвилина мовчання. У той час, коли довкола не змовкає важка зброя.

Зеленський вручав нагороди, згадував прийдешні свята і розповідав: дорогами Донеччини бачив багато міст, однакових у своєму несприйнятті “русского міра”. І спільних в однаковому горі, яке приніс кровожерливий сусід.

“Ми з вами бачимо, що залишається по тому, де вони проходять – нічого живого. Питання не в Донбасі. Тому я хочу вам сказати: тут, на Донбасі, ви захищаєте всю Україну, тому що після Донбасу вони це все зроблять і в інших містечках нашої держави, бо вони не хочуть нічого українського. Я впевнений в цьому на 100%. І тому на ваших плечах захист не Донбасу, а всієї України”, – наголосив Володимир Зеленський.

Україна вистоїть, але нам потрібна непохитна підтримка партнерів. Оборонці Бахмуту передали президенту підписаний ними прапор, а Зеленський розповів, що цей стяг передадуть Конгресу США і президенту Байдену. Зі словами вдячності за отриману військову підтримку і натяком, що її досі замало.

А поки верховний головнокомандувач під розриви артилерії спілкується з бійцями та пресою у Бахмуті, бункерний карлик не змінює традицій і влаштовує реконструкцію радянського політбюро у кремлі. путін вручив ордени кишеньковим колаборантам. Запросив до москви ватажків так званих “лнр” та “днр”, а також гауляйтерів Херсонщини та Запоріжжя.

Хоч скільки відзнак вішають колаборантам на шию, рано чи пізно на ній затягнеться мотузка. А від вироків міжнародного трибуналу не врятуються й пропагандисти, які продовжують розпалювати вогонь війни. Але і в нього є особливість: горіти починає не лише там, куди війну привела росія. А й на території самої тимчасової федерації.

У Чувашії стався вибух та масштабна пожежа на газогоні. російське МНС стверджує, що зайнялося під час планового ремонту. Але тепер цей ремонт доведеться продовжити ще на три доби – вже, щоб залатати місце прориву. Внаслідок вибуху щонайменше троє загиблих, один поранений.

Десь полум’я, десь повітряні гості. У брянській області росії, що межує із Сумщиною, невідомий дрон-камікадзе поцілив по будівлі Трубчевської районної електромережі. Момент удару потрапив на камеру спостереження.

А у Бєлгородській області знову аномальні “опади”. Місцева влада традиційно звинувачує ЗСУ і повідомляє про поранених, а ще про знеструмлення міста Шебекіно і руйнування складських приміщень.

Бєлгородщина не розуміє, чому отримує ці руйнування. І забуває, що саме з її території регулярно обстрілюють українську Харківщину. І вона знову від прицілом. російські ракети поцілили один з об’єктів “Нафтогазу” на території Харківської області. Люди не постраждали, повідомили в компанії. Сталася масштабна пожежа.

І ворог воює не розумом, а хоче брати лобовими атаками і масштабними нальотами з повітря. 19 грудня Україна пережила найбільшу від вересня атаку іранських дронів. Про це повідомили в командуванні повітряних сил ЗСУ. Розповіли й про те, як захисники неба протистоять летючим газонокосаркам, які після кількох тижнів паузи знову застосовує ворог.

“рашисти привітали нас одним із найбільших “шахедних” обстрілів, за кількістю мається на увазі. Тому що 35 ударних БПЛА було випущено по території України. Якщо брати до уваги статистику, то таку кількість “шахедів” вони ще не випускали. Маємо з 7 грудня 67 збитих БПЛА цього типу. Це лише збиті, зрозуміло, що не все вдається збивати. Інколи це 100%”, – пояснив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

А 100 тисяч знищених загарбників ми матимемо вже цього тижня. Минулої доби останній урок ввічливості отримали ще понад 400 окупантів, також було знищено ще 7 російських танків, 5 бойових броньованих машин, 7 артилерійських систем, відправлено в металобрухт ще 2 одиниці спецтехніки та 7 одиниць автомобільної техніки. Також підбито ще 2 ворожих гвинтокрили і 23 безпілотники.

Країні-ворогу варто думати двічі. І на передовій фронту, і там, де вони чомусь вирішили облаштувати свій тил. На Чонгарі, що на адмінмежі між окупованим Кримом та Херсонщиною, вночі відчули прискіпливу увагу ЗСУ. І дехто навіть зробив правильні висновки.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: росія не налаштована на реальні переговори з Україною – очільник ЦРУ.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: що означають балачки кремлівського диктатора про готовність до переговорів – Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *