Зеленський про ракетні удари: РФ довела світу, що її справедливо визнали спонсором тероризму

Про це Зеленський сказав у відеозверненні.

"Сьогодні Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Нарешті. Дякую всім європарламентарям. А потім Росія довела всьому світові, що це все правда, застосувавши 67 ракет по нашій інфраструктурі, по нашій енергетиці, по звичайних людях. Результат трагічний – велика кількість поранених, є загиблі. Прошу, прийміть мої співчуття всі, хто втратив рідних і близьких", – сказав Зеленський.

Президент також додав, що всі відповідальні органи працюють над відновленням інфраструктури.

"Що стосується світла і водопостачання – всі працюють: енергетики, ДСНС, місцева влада. Завдання поставлено, ми все це відновимо і все це пройдемо, тому що ми з вами незламний народ. Дякую вам всім, бережіть себе. Слава Україні!" – сказав Зеленський.

У середу, 23 листопада, Європарламент проголосував за визнання Росії державою-спонсором тероризму.
Пізніше цього ж дня РФ завдала масованого ракетного удару по енергооб’єктах України. Унаслідок атаки Хмельницький повністю залишився без електроенергії, у Харкові зупинився метрополітен і весь електротранспорт. Крім того, було знеструмлено Чернігівщину та Одесу.
У Києві окупанти влучили в об’єкт інфраструктури та двоповерховий будинок. На Київщині росіяни поцілили у житловий будинок у Вишгороді. Внаслідок ударів у всьому Києві призупинили водопостачання та запровадили аварійні відключення електрики.
Через ворожу атаку на заході України виникли перебої з електропостачанням.
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ракетні атаки не наблизять Україну до перемовин з терористами.
Раніше, вночі 23 листопада, росіяни обстріляли Вільнянськ на Запоріжжі, поціливши у пологове відділення лікарні та вбивши немовля.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/zelenskiy-pro-raketni-udari-rf-dovela-svitu-shcho-ii-spravedlivo-viznali-sponsorom-terorizmu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *