Зеленський розповів, скільки українських військових гине щодня

За словами президента, втрати ЗСУ в рази менші за втрати окупантів

Кожного дня гинуть близько 30 українських військовослужбовців, ще 250 дістають поранення. При цьому втрати українських військових істотно знизилися порівняно з травнем та червнем. Про це сказав президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю The Wall Street Journal.

За його словами, це пов’язано зі зміною співвідношення вогневої могутності, адже ЗСУ отримали закордонну військову техніку.

У той же час президент відмовився називати загальні втрати, яких українські військові зазнали від початку повномасштабного вторгнення росії, утім він зазначив, що це число “в рази менше”, аніж втрати, яких зазнають рашисти.

Також глава держави прокоментував заяву рашистського диктатора володимира путіна щодо того, що Україна не готова до перемовин.

“Він прийшов сюди, вбив людей, зробив біженцями 12 мільйонів, а тепер каже, що Україна не хоче переговорів. Вони ось так просто вбивають людей, руйнують міста, входять до них, а потім кажуть: “Давайте домовлятися”. З ким вони можуть після цього поговорити? З камінням? Вони вкриті кров’ю, і цю кров неможливо змити. І ми не дозволимо їм її змити”, – сказав президент.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *