Зеленський: рф хотіла захопити Донецьку область до осені – не змогла, на Донбасі український прапор

Також президент закликав жителів окупованого Криму триматися якомога далі від російських військових обʼєктів

Президент Володимир Зеленський заявив, що російським військам не вдалося захопити всю Донецьку область до кінця літа, як того вимагали в кремлі, також він закликав жителів Криму триматися якомога далі від військових об’єктів. Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

Зеленський особливо подякував бійцям 56-ї і 110-ї бригад, які стійко борються на Авдіївському напрямку, воїнам 53-ї і 93-ї бригад, які захищають Бахмутський напрямок.

“російське військове командування отримало вказівку захопити Донецьку область до кінця серпня. Кінець серпня вже завтра. На Донбасі – український прапор і українські герої попри все: попри цілодобовий російський вогонь, попри намагання окупантів перекинути туди різних найманців та зеків. Я дякую кожному і кожній, хто стійко тримається, хто захищає позиції, хто влучно мінусує окупантів і їхню техніку, логістику, боєприпаси”, – сказав гарант.   

Також президент закликав жителів окупованого Криму триматися далі від російських військових об’єктів, не перебувати поблизу російських баз і військових аеродромів.

Зеленський попросив повідомляти спеціальним службам України інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *