Знаходять фрагменти тіл: що відбувається на місці ракетного удару в Дніпрі – сюжет (Відео)

Аби встановити, кому належать рештки, робитимуть ДНК-експертизу

Кількість поранених унаслідок ракетного удару по житловому будинку у Дніпрі зросла до 80 людей. 4 дні не зверталася по допомогу літня жінка. Виявилося, що неї контузія та забиття голови. Її ушпиталили. У лікарнях залишається 25 поранених, з них троє дітей. А от на місці трагедії потроху наводять лад – вивезли все будівельне сміття, лагодять вікна. Люди приходять за вцілілим майном.

Наталія не тямить себе від радощів. На п’ятий день після влучання ракети в житловий будинок рятувальники знайшли живою та неушкодженою її кицю Бусю. Аби витягти перелякану тварину, рятувальникам довелося розбити ванну. Врешті, Буся спускається на крані під курткою надзвичайника. У Наталії дві кішки. Одну з них витягли з руїн два дні тому. Травмована Кузя потрапила до ветклініки.

З місця трагедії комунальники вже вивезли всі уламки будівлі. На одному з міських полігонів їх розбирають. Знаходять речі, документи та рештки тіл.

“На жаль, я вимушений повідомити, що не вдасться знайти всіх загиблих, оскільки в районі потрапляння 3-4 поверхів, там було достатньо сильне температурне розширення, і ми на полігоні зараз продовжуємо знаходити фрагменти залишків тіл – це пальці, це волосся. Мі все це збираємо, документуємо і передаємо до бюро судебно-медичної експертизи”, – повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Аби встановити, кому належать рештки, робитимуть ДНК-експертизу. На результати треба чекати близько трьох тижнів. Наразі з 45 загиблих не ідентифікованими залишаються 17 осіб.

Після обстеження конструкцій будинку надзвичайниками почали пускати у квартири мешканців. Ті виносять із потрощених осель вцілілу побутову техніку та речі. Сергій з сином забрали одяг, крісло-мішок та електроінструмент. Під час трагедії обидва гуляли надворі.

“Вікон нема. Дружина постраждала, але вона в реанімації. Ми її з сином рятували, слава Богу, ми врятували. Лікарі все зробили і зараз їй уже нічого не загрожує. Їй колють антибіотики, вона відновлюється, психотерапевти з нею працюють. Дай Бог, усе буде добре”, – сказав мешканець зруйнованого будинку Сергій.

Збирати речі з квартир допомагають небайдужі дніпряни. Сергій на місці трагедії працює з першого дня. Тоді з рятувальниками розбирав завали. Тепер опікується мешканцями будинку.

“Допомагаємо тим, у кого є потреба. То прихожу на пару годин кожен день і допомагаю. Не всі приходять одночасно, коли багато людей, коли менше. Але одній-двом людям допомогти дуже приємно нам. Ми тут недалеко живемо. Усі допомагають, чим можуть”, – ствердив волонтер Сергій.

Ракетний удар повністю зруйнував щонайменше 97 квартир. За попередніми висновками експертів, три під’їзди потрібно демонтувати. У вцілілих квартирах ще роблять оцінку пошкоджень. Також лагодять вибиті шибки – плівкою та фанерою закрили близько півтори тисячі вікон. Ремонтувати квартири власникам дозволять лише після повного обстеження будинку. За зруйновані помешкання люди отримають компенсацію близько мільйона гривень.

Юлія Вєжан, Олександр Пронський, Дніпро, “5 канал”

Нагадаємо, росі вдарила ракетою Х-22 по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня. У будинку повністю зруйновано 72 квартири, пошкоджено – 236, а також знищено 25 автомобілів.

Станом на 18 січня підтверджено загибель 45 людей. Кількість поранених зросла до 80 людей – до лікарні звернулася літня жінка із контузією і забиттям голови.

Читайте також: Удар рашистів по будинку в Дніпрі: загинули матір та її діти 3 та 13 років

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: розповіді вцілілих після російською удару по Дніпру

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *