Знищити голову путіна за донат: як у Дніпрі відкрили благодійну виставку “Неприйняття” (Відео)

Для відвідувачів виставки підготували 31-не погруддя путіна

У Дніпрі знищили путіна. Голову кривавого тирана розбила юна панянка, зробивши донат у 3500 гривень на потреби Збройних сил. Таку забаву влаштували організатори мистецької виставки “Неприйняття”, підготувавши для відвідувачів іще 30 погрудь путіна, усі з яких чекає неминуче знищення впродовж найближчого місяця. Саме стільки у Дніпрі триватиме виставка найсучасніших витворів українських митців. Як змінилися їхня творчість від початку повномасштабного вторгнення – бачила журналістка “5 каналу” Вікторія Ковальова.

Право розбити першу скульптуру, схожу на російського президента, ця панянка виграла на аукціоні, сплативши 3500 гривень. Іще 3 десятки таких погрудь теж чекає неминуче знищення впродовж найближчих 30-ти діб. Саме стільки в Дніпрі триватиме мистецька виставка “Неприйняття”. 

“Ми хочемо, щоб це був повноцінний челендж і виконання бажання кожного українця, і щоб ця наша виставка носила позагласний слоган “Місце, де щодня помирає путін”. Люди роблять онлайн-донати. Всі зібрані кошти підуть на ЗСУ. В рандомному форматі зробили 30, 50, 100 донатів для ЗСУ, обрали переможця, і він може обрати, якою смертю сьогодні буде знищено цю скульптуру”, – повідомив співорганізатор благодійної виставки “Неприйняття” Влад Божич.

В організації виставки взяли участь не лише митці, а й психологи. Заперечення, гнів, депресія, відчай. Це те, що переживають і нині українці, й те, чого неминуче треба позбутися, щоби жити далі. 

“Ми створили концепцію неприйняття за відомими стадіями – від заперечення до прийняття. Але концепція називається неприйняття, бо ми вважаємо, що цю війну не можна приймати. Потрібно діяти, щоб перемогти і робити це разом за допомогою спільної перемоги”, – розповів співорганізатор благодійної виставки “Неприйняття” Влад Божич. 

“Наша виставка спрямована на те, що потрібно почати рятувати спочатку себе, аби в кінцевому результаті ми врятували всю нашу країну”, – каже співорганізаторка благодійної виставки “Неприйняття” Марія Скворцова. 

До виставки долучилися майже три десятки митців, які представили близько двох сотень своїх робіт. Картини встановлені в тематичних залах.

“Картини – це те, що хочуть передати митці, а ми як організатори створили ще простір, який доповнюватиме ці картини. І головною червоною ниткою цієї повісті – це сльози кожного українця сьогодення, оскільки сльози – як символ того, що ми відчуваємо, незважаючи на стадію. Ці криваві сльози, які з кожної зали, вони відображені в нитках від стадії до стадії”, – розповіла співорганізаторка благодійної виставки “Неприйняття” Марія Скворцова.

Не лише плакати, а й мріяти радить дніпровський художник Сергій Бурбело. За кілька тижнів до потоплення крейсера “москва” Сергій потопив його на своїй картині. Полотно виявилося пророчим. Коли в інтернеті побачив, як у Чорному морі горить російський корабель, був приємно здивований.

“Картина називається “Острів Зміїний. Пророче”. Я дійсно намалював її за 3 тижні, як потонув цей корабель. У мене навіть є свідчення в соцмережах. Я це засвідчив. І друзі, коли приходили, говорили, та ну, такого не було. Його ж не потопили. А мені хотілося це зробити. І я розумію, що це колективна молитва всіх українців. Коли всі посилали цей корабель і воно таки збулося”, – розповідає художник Сергій Бурбело. 

За свій “Пророчий острів Зміїний” Сергій планує виручити не менш як тисячу доларів. Зібрані гроші хоче передати на обладнання для Збройних сил, як і всі інші учасники виставки. У Дніпрі вона триватиме місяць. Потому “Неприйняття” побачать в інших містах країни та за кордоном.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, “5 канал”

Читайте також: Можна потоптатися на формі окупанта: в Івано-Франківську відкрилася виставка, деякі експонати якої дісталися у важкому бою

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *