“Знищує місто за містом”: Зеленський розповів Європарламенту про воєнні злочини РФ і закликав збільшити зусилля щодо спецтрибуналу

Про це він розповів у вечірньому зверненні.

"Сьогодні, до речі, говорив про це у зверненні до Європейського парламенту. Росія знищує на Донбасі місто за містом, як Маріуполь, як Волноваху, як Бахмут. Оборонятися в таких умовах – це не просто героїзм, це щось більше. І я дякую всім нашим воїнам, які витримують тиск окупантів", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що наразі готуються домовленості, які посилять оборонні спроможності та оперативні можливості України. Президент також наголосив, що Україна не зменшує активність у питанні створення спецтрибуналу для РФ.

"Також не зменшуємо нашу активність заради створення спеціального трибуналу щодо російської агресії та притягнення всіх винних у ній до справедливої відповідальності. Сьогодні закликав наших друзів у Європі та членів Європарламенту збільшити зусилля, щоб трибунал зрештою запрацював. Держава-терорист має відповідати за кожне спалене українське місто, за кожне зруйноване життя наших людей. І буде відповідати", – заявив Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський закликав голову МОК Томаса Баха повністю ізолювати російських спортсменів на міжнародній арені.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/znishchue-misto-za-mistom-zelenskiy-rozpoviv-evroparlamentu-pro-voenni-zlochini-rf-i-zaklikav-zbilshiti-zusillya-shchodo-spetstribunalu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *