ЗСУ вже біля Берислава, а у белгороді курять, де попало: як минув 234 день повномасштабного вторгнення (Відео)

Херсонські гауляйтери планують чи навіть уже тікають до Генічеська, ближче до окупованого Криму

Битва за Херсон триває. ЗСУ продовжують наступ та визволення українського півдня. Від ночі російські військові пропагандисти почали жалісну пісню, так добре вивчену після втечі з Харківщини. Кажуть, що багатотисячне угруповання Збройних Сил йде в атаку і диво, прикривається авіацією, яка нібито ж була повністю знищена десь у перші дні лютневого вторгнення. Чому покрокове звільнення Херсонщини стало для окупантів дивиною? Пояснення “5 каналу” дали у силах оборони “Південь”.

“До наших ворогів доходить трошки пізніше. Тому що про те, що ми ведемо активні дії ми говоримо вже з кінця серпня. Вони нарешті усвідомили, що ми таки ведемо активні дії, а не тільки про них говоримо. Тобто ця активність до них доходить дуже поступово. Все пішло не за тим планом, про який вони так яскраво постійно говорили, що все у них іде за планом. План ‒ наш, ініціатива ‒ наша, просування ‒ наше, ми продовжуємо активні дії. Вони не такі стрімкі, як ми говорили, є особливості місцевості. Але вони досить результативні”, ‒ повідомила керівниця об’єднаного пресцентру сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк”.

Результативність ЗСУ добре відчули херсонські гауляйтери. Вони планують чи навіть уже тікають до Генічеська, ближче до окупованого Криму. Про це в етері “5 каналу” повідомив депутат херсонської облради Сергій Хлань. А ще пояснив поточну ситуацію на полі бою.

“Зараз наші Збройні Сили вже на підступах до Берислава і фактично скоро матимуть контроль над греблею Каховської ГЕС. А підступи до Херсону ‒ там невеличка відстань, і то вже буде така, остання крапка в звільненні правобережжя і фактично самого міста Херсон. Недовго їм тут залишилося, будемо вибивати ворога, контролюючи правий берег, що відбудеться вже незабаром ‒ ми зможемо абсолютно контролювати усю Херсонську область включно до Чонгара і тримати його під вогневим контролем”, ‒ запевнив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

російське міністерство нападу дивом не приховує наступу на Херсонщині, але звично розповідає про ситуацію з точністю до навпаки.

“У результаті дій російських військ всі атаки були відбитті”, ‒ сказав речник міноборони рф.

Звісно, атаки були відбиті, а масова здача окупантів у полон ‒ це, напевно, теж планове перегрупування. Чільник Миколаївської ОВА Віталій Кім зауважив, що нині навіть ще не мобілізовані росіяни вже шукають в інтернеті алгоритм здачі у полон ЗСУ. І комусь, вочевидь, це справді врятує нікчемне життя. Але незабаром для цих загарбників може заграти похоронний марш. Та й сам лукашенко, хоча і запевняє путіна на кожній зустрічі у відданості, у коментарях західним ЗМІ вмикає режим миротворця, який дуже хоче всидіти на двох стільцях.

“Ми нікого там не вбивали і вбивати не збираємося. Нас, по-перше, ніхто не просить брати участь у цій операції, у даному випадку ‒ росія. І ми не плануємо туди втягуватися”, ‒ розповів лукашенко.

А хто втягнеться, того доля максимально зрозуміла. І щоденна статистика Генштабу не дасть про це збрехати. За минулу добу ще 400 окупантів не дочекаються демобілізації, також знищено ще 3 танки, 7 бойових броньованих машин, 16 артилерійських систем, 3 реактивні системи залпового вогню та 7 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 11 безпілотників та 2 гвинтокрили.

І поки “друга армія світу” займається самонавіюванням і обіцяє стрімкі дії на фронті ‒ на передову з росії відправляють гармати, створені за часів Другої Світової. А на найбільш захищеній у світі території міста Севастополь, за словами окупаційної влади, чомусь посеред дня відбуваються планові навчання ППО. Десь упало в море, десь прилетіло на землю. Вочевидь, мешканцям бєлгорода й надалі подобається підтримувати так звану спеціальну операцію. І якщо напередодні російська область залишалася у цілковитій темряві після ракетного вогню по своїх, то у суботу хтось знову дуже невдало закурив десь на місцевій нафтобазі.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: ЗСУ відбили атаки окупантів на трьох напрямках ‒ Генштаб

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *