ЗСУ вивели з ладу більш як половину всіх бойових літаків чорноморського флоту рф у Криму – Reuters

Західні чиновники констатують, що Україна має успіхи “глибоко в тилу росії”

Після вибухів на авіабазі Саки в тимчасово окупованому росією Криму понад 50% бойових літаків морської авіації російського чорноморського флоту вийшли з ладу. Про це повідомляє Reuters із посиланням на західного чиновника.

Посадовець на умовах анонімності сказав, що Україна зараз послідовно досягає “кінетичних ефектів” глибоко “в тилу росії”, що має значний вплив на матеріально-технічну підтримку росії та “значний психологічний вплив на російське керівництво”.

17 серпня українська розвідка повідомила, що після серії вибухів на території тимчасово окупованого Криму росіяни заметушилися й терміново переганяють свою авіацію вглиб півострова та на аеродроми в рф.

Нагадаємо, 9 серпня в Новофедорівці, на території тимчасово окупованого Криму, лунали вибухи – в районі військового аеродрому рашистів. Відстань до позицій ЗСУ звідти становить понад 200 км. Окупаційна влада Криму злякалася й оголосила про продовження високого рівня терористичної загрози на півострові до 24 серпня.

В результаті вибухів на території військового аеродрому “Саки” було знищено щонайменше 8 літаків.

16 серпня прогриміли масштабні вибухи на складі боєприпасів біля Джанкоя в Криму. У МВС підтвердили, що горіла також одна із трансформаторних підстанцій. За даними Рефата Чубарова, вже через пару годин після вибухів у бік Керченського мосту висунулися тисячі громадян рф.

А вже через дві дні, ввечері 18 серпня, місцеві мешканці почали повідомляти про вибухи в районі аеродрому Бельбек біля Севастополя – це найбільша авіабаза росії в Криму.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *